Mama 10 otrok s spletnimi tečaji za peko kruha do 294.000 evrov

Svoj prvi spletni tečaj je posnela v improvizirani kuhinji. Četudi njeni prvi posnetki ne dosegajo vrhunske kvalitete, so se izkazali za zelo uspešne.
Fotografija: 63-letna Teresa Greenway služi s prikazom peke kruha. Foto: osebni arhiv
Odpri galerijo
63-letna Teresa Greenway služi s prikazom peke kruha. Foto: osebni arhiv

63-letna Teresa Greenway je pričela leta 2004 peči kruh iz kislega testa. Vse se je začelo kot izziv, saj ji je hčerka dejala, da ne more nihče narediti tovrstnega kruha. Teresa ji je v nekaj mesecih dokazala, da se moti. Nato je nadaljevala z razvijanjem svojega hobija in pričela deliti svoje napotke o peki na osebnem blogu ter na Youtube kanalu.

image_alt
Ameriška tiktokerka, ki z Excelovimi tečaji služi milijone

Ločitev kot povod za podajanje na samostojno pot

Leta 2010 je Teresa končala zakon, v katerem je bilo prisotno nasilje. Nekaj časa je iskala delo, da bi lahko preživljala sebe in svojih 10 otrok. To je bil zanjo velik izziv, saj je bila brez izkušenj na trgu dela. Pred tem je bila namreč 30 let doma kot gospodinja in mama. Imela pa je specifičen hobi; znala je speči kruh iz kislega testa, ki spada med najbolj zdrave vrste kruha. Na področju peke je bila tudi sicer podkovana z veliko znanja in izkušnjami. Nato se je udeležila spletnega tečaja o podjetništvu pri poslovnem trenerju Sheroldu Barru, ki jo je vprašal, zakaj ne bi naredila nekaj podjetnega v zvezi s peko in s tem tudi zaslužila, navaja Grow.

Teresin kruh. Foto: osebni arhiv
Teresin kruh. Foto: osebni arhiv

Od začetka ni imela veliko sredstev

Ko ji je Barr predlagal, da se v podjetništvu preizkusi na področju poznavanju kislega testa, se je odločila za vzpostavitev svojega Youtube kanala. Teresa je svoj prvi spletni tečaj posnela v improvizirani kuhinji, saj je takrat živela v nekakšni garaži, ki ni bila najbolj primerna za snemanje. Najprej je mislila, da v takem okolju ne more snemati, saj izgleda grozno, potem pa je to vseeno naredila. Prepričana je namreč, da če ima nekdo znanje, ki lahko drugemu spremeni življenje, so ljudje pripravljeni spregledati »kakovost domače produkcije«. Četudi njeni prvi posnetki niso bili vrhunske kvalitete, so poželi veliko gledanost.

image_alt
Mate Rimac in Elon Musk skupaj v New Yorku

S spletnimi tečaji in delavnicami do sedaj zaslužila približno 294.000 evrov

V procesu raziskovanja je naletela na spletno učno platformo Udemy, na kateri je ustvarila svoj prvi spletni tečaj. Skozi tečaj poučuje ljudi, kako speči kruh iz kislega testa, kar je postalo hit. Prvi mesec je s tečajem zaslužila 910 evrov. Kasneje je na platformo dodala še 12 tečajev za peko testa za pico, kruha Challah in baget. En posnetek je dolg od 44 minut do štiri ure in pol. Njihova cena se giblje od 27 do 91 evrov.

Njen mesečni dohodek se od meseca do meseca razlikuje, toda v povprečju zasluži skoraj 3600 evrov. V sklopu poslovanja ponuja tudi mesečno članstvo, imenovano The Baking Network, pri čemer uporabnikom redno deli nasvete in recepte za peko. Vsem, ki želijo odpreti podjetje na podlagi svojih edinstvenih veščin in znanja ter si želijo s tem uspeti, Teresa svetuje, da uporabijo vse vire, ki so na voljo, spoznajo in raziščejo platforme, na katerih lahko predstavijo svoje delo ter zgradijo skupnost ljudi, ki jih bodo pri tem podprli.

image_alt
Najstnica, ki z zaslužkom prekaša najbolje plačane direktorje

Več iz rubrike