Mate Rimac in Elon Musk skupaj v New Yorku

Mate Rimac je te dni vzbudil dodatno pozornost z objavo na svojem Facebook profilu. Na fotografiji namreč pozira z Elonom Muskom.
Fotografija: Foto: Facebook/Mate Rimac
Odpri galerijo
Foto: Facebook/Mate Rimac

Ustanovitelj podjetja Rimac Automobili Mate Rimac je te dni vzbudil dodatno pozornost z objavo na svojem Facebook profilu. Objavil je namreč fotografijo, na kateri pozira skupaj z ustanoviteljem Tesle, Elonom Muskom.

image_alt
Na Mont Blancu najdena zbirka dragocenih kamnov vredna 300.000 evrov

»To je bilo zabavno in intenzivno,« je Rimac komentiral srečanje, ki je potekalo v New Yorku.

O čem sta se uspešna podjetnika pogovarjala, ni znano, številni pa ugibajo, ali je Rimac Muska spomnil, da ga je ignoriral, ko je trdil, da je lani predstavljen Teslin model S Plaid najhitrejši avtomobil doslej.

»Še vedno neverjetna zmogljivost za razmeroma ugodno družinsko limuzino. Bravo Tesla, bravo Elon,« je takrat komentiral Rimac.

image_alt
Od skromnih začetkov do 1,7 milijarde evrov vrednega podjetja

Evropski Elon Musk

Hrvaški podjetnik je znan predvsem po tem, da mu uspe, kar se drugim zdi nemogoče, nekateri pa ga imenujejo tudi evropski Elon Musk.

Danes 34-letni ustanovitelj družbe Rimac Automobili je svojo karierno pot začel v domači garaži in takrat si ni niti predstavljal, kakšen uspeh ga čaka.

Foto: Petar Glebov/Pixsell
Foto: Petar Glebov/Pixsell

Podjetje Rimac Automobili je ustanovil leta 2009, vse od tedaj pa se lahko pohvali z izjemnimi dosežki. Med drugim je nedavno postal glavni izvršni direktor Bugattija oziroma novoustanovljene družbe Bugatti Rimac. Sicer naj bi po navedbah Slovenske tiskovne agencije Rimac Automobili in Bugatti še naprej delovala neodvisno.

Potrebujejo 60 novih inženirjev

Sestrsko podjetje družbe Rimac Automobili Rimac Technology, najbolj znano podjetje za električne avtomobile na Hrvaškem, v Splitu odpira nove pisarne in s tem naznanja širitev poslovanja.

image_alt
Električni Yugo, ki bi ga proizvajal Rimac

Uradno odprtje pisarne v najvišjem, 135 metrov visokem nebotičniku Dalmatia Tower podjetje načrtuje za letošnje poletje.

»Nova pisarna, v katero se bomo vselili, je posledica širitve našega poslovanja in potrebe po novem kadru, ki ga nameravamo zaposliti v prihodnjem obdobju. Trenutno imamo v najemu eno nadstropje v stolpu in dodatna polovica nadstropja bi morala biti dovolj, da bomo lahko do konca leta 2023 zadovoljili naše poslovne potrebe,« komentar iz podjetja povzema Total Croatia News.

Pisarna v Splitu bo večinoma zadolžena za razvoj programskih rešitev. Prva razvojna pisarna v Splitu je bila odprta leta 2018, danes pa ima že 41 zaposlenih, še navaja hrvaški medij.  

image_alt
To je avto, ki so ga oboževali zvezdniki in politiki

Kot še navajajo v podjetju, bo selitev v večje prostore prinesla tudi nove zaposlitve. V letošnjem in prihodnjem letu nameravajo namreč dodatno zaposliti 60 ljudi.

»Načrtujemo, da bo do konca prihodnjega leta naša ekipa obsegala 100 inženirjev, da bomo lahko nadaljevali z razvojem programskih rešitev za serijsko proizvodnjo Nevere in drugih komponent za avtomobilsko industrijo,« navaja Rimac.

image_alt
Zadeli so na loteriji, nato pa denar zapravili za te stvari

Več iz rubrike