Luksuzne vesoljske kabine, ki bodo lahko gostile tudi poroke

Industrija vesoljskega turizma se hitro širi. Vstopnice za luksuzne kabine Space Perspective, ki lahko gostijo tudi poroke, stanejo okrog 139.000 evrov.
Fotografija: Vsaka izmed kabin, ki so opremljene z udobnimi stoli ima prostor za 8 gostov in pilota.Foto: posnetek zaslona/Space Perspective
Odpri galerijo
Vsaka izmed kabin, ki so opremljene z udobnimi stoli ima prostor za 8 gostov in pilota.Foto: posnetek zaslona/Space Perspective

Industrija vesoljskega turizma se hitro širi in zna se zgoditi, da bodo kmalu gostili tudi dogodke kot so poroke. Podjetje s tovrstno vizijo se imenuje Space Perspective. Leta 2019 sta ga ustanovila zakonca, Jane Poynter in Taber MacCallum.

image_alt
Znanstveniki v bližini našega Osončja odkrili Zemlji podoben planet

Par je bil del Biosphere 2, projekta, ki je poskušal poustvariti zemeljske razmere v vesolju. Njihova zgodovina s potovanji v vesolje ju je navdihnila, da bi to izkušnjo prinesla množici ljudi. V podjetju iz izkušenj vedo, da bo pogled na planet Zemljo iz vesolja radikalno spremenil dojemanje sveta in našega mesta v njem.

Luksuzne »vesoljske« kabine niso namenjene le vodenim ogledom temveč tudi porokam

V njihovem podjetju za vesoljski turizem, so pred kratkim razkrili slike iz svoje nove luksuzne kabine. Vsaka izmed kabin, ki so opremljene z udobnimi stoli ima prostor za 8 gostov in pilota.

Za popoln pogled imajo tudi 360-stopinjska okna, ki so narejena iz posebnih materialov za zmanjšanje bleščanja in odseva. Kabine se ponašajo tudi z okrepčevalnicami, omarami za shranjevanje osebnih stvari in wi-fi povezavo s katero lahko gostje svoje izkušnje prenašajo tudi v živo.

Luksuzne »vesoljske« kabine niso namenjene le vodenim ogledom temveč tudi porokam. Foto: posnetek zaslona/Space Perspective
Luksuzne »vesoljske« kabine niso namenjene le vodenim ogledom temveč tudi porokam. Foto: posnetek zaslona/Space Perspective

Kabine so med drugim opremljene tudi za raziskovalne projekte. Niso pa namenjene le vodenim turističnim ogledom, temveč jih je možno uporabiti za gostovanje posebnih dogodkov kot so na primer poroke.

Luksuzne kabine naj bi bile dvignjene v zgornjo atmosfero Zemlje z orjaškim balonom. Za nemoten pristanek imajo kabine na svojem dnu poseben stožec. Balon, ki bo dvigoval kabine, lahko doseže le določeno višino, ki je bistveno manjša kot pri podjetjih Virgin Galactic in Blue Origin. Za razliko od konkurentov je podjetje Space Perspective osredotočeno na to, da gostom ponudi luksuzno izkušnjo. V kabinah naj bi se počutili kot na komercialnem letu in ne kot na vožnji z raketo, zato se zanašajo na balon.

image_alt
Veliki kitajski zid: največji gradbeni dosežek v zgodovini človeštva

Za vstopnico v vesolje je potrebno odšteti 139.000 evrov

V kabinah pri Space Perspective gostje ne bodo izkusili breztežnosti kot bi jo lahko doživeli na drugih vesoljskih izletih, kar je velik plus za popotnike, ki niso nagnjeni k tveganju. Vsaka vesoljska tura naj bi sicer trajala 6 ur. 

Za razliko od konkurentov je podjetje Space Perspective osredotočeno na to, da gostom ponudi luksuzno izkušnjo. Foto: posnetek zaslona/Space Perspective
Za razliko od konkurentov je podjetje Space Perspective osredotočeno na to, da gostom ponudi luksuzno izkušnjo. Foto: posnetek zaslona/Space Perspective

Za izlet z novimi luksuznimi kabinami je bilo že veliko zanimanja. WioNews poročajo, da so v podjetju prodali že več kot 600 vstopnic. Ena vstopnica stane 139.000 evrov. Če bo šlo vse po načrtu, bodo pričeli z vzleti do leta 2024 iz vesoljskega centra Kennedy na Floridi. Do sedaj so vsi termini za izlete pri Space Perspective v celoti zasedeni. Trenutno še ni znano, če bodo ponudili tudi možnosti za nove vstopnice za to edinstveno vesoljsko pustolovščino.

image_alt
Musk in Bezos v tekmi za milijone in nadvlado v vesolju

Več iz rubrike