Luksuzna jahta Billyja Joela

Ameriški glasbenik Billy Joel je znan kot ljubitelj jaht. Med drugim se lahko pohvali z lastništvom več kot milijon evrov vredne jahte Vendette.
Fotografija: Foto: zajem zaslona na spletni strani The Richest
Odpri galerijo
Foto: zajem zaslona na spletni strani The Richest

Billy Joel je ameriški glasbenik, skladatelj in tekstopisec. Od izdaje svojega prvega singla Piano Man leta 1973 je šesti najbolje prodajani glasbeni izvajalec in tretji najbolje prodajani solo glasbenik v ZDA, ki je osvojil tudi šest Grammyjev. Po navedbah Celebrity Networth ima Joel v lasti premoženje v višini skoraj 200 milijonov evrov.

image_alt
40-metrski luksuzni katamaran očara na prvi pogled

Kot poročaju tuji mediji, je bil uspešen glasbenik v preteklih desetletjih lastnik že 21 plovil. Trenutno je pozornost usmerjena na njegovo superjahto Vendetto, ki je vredna 1,15 milijona evrov in je po mnenju mnogih najlepše plovilo izmed vseh, ki jih je imel v preteklosti, poroča The Richest.

Z željo po zasnovi take ladje se je Joel leta 2005 obrnil na oblikovalca jaht Douga Zurna, s katerim je sodeloval že pri oblikovanju ene prejšnjih ladij. Joel si je želel plovilo, s katerim bi varno potoval po Long Island Soundu, po reki Hudson in vzdolž vzhodne obale New Yorka.

17-metrsko plovilo, ki doseže hitrost do 47 vozlov

Klasični slog ladje nekoliko spominja na jahte iz 20. let 20. stoletja. Plovilo je dolgo 17 metrov in je glede na svoje dimenzije precej lahko. Pohvali se lahko s hitrostjo, ki jo lahko doseže med plovbo, in z razkošnimi dodatki. Opremljena je z dvema dizelskima motorjema, ki sta – da bi povzročala manj hrupa – locirana v zvočno izoliranem prostoru. Vendetta pluje s hitrostjo 41 vozlov, njena največja hitrost pa znaša 47 vozlov.

image_alt
Štiridnevno križarjenje za 120 evrov

Notrajnost jahte spominja na klasične mestne ladje iz preteklosti, vseeno pa ja oprema, ki jo krasi, sodobna. Vključen je dodaten prostor za šest gostov skupaj s kapitanom. Pod palubo se nahajajo velike površine za sedenje, majhna kuhinja, jedilna miza ter dva pograda.

Joel je v plovbi s to luskuzno lepotico užival približno 10 let, nato pa jo je leta 2016 podaril organizaciji The International Seakeepers Society, ki se ukvarja s promocijo oceanografskih raziskav, ohranjanjem in izobraževanjem.

Več iz rubrike