Lewis Hamilton: življenje na veliki nogi

Sedemkratni svetovni prvak v Formuli 1 Lewis Hamilton dobro zasluži, a tudi dobro zapravlja.
Fotografija: Lewis hamilton je v svoji karieri nanizal že 96 zmag. Foto: THOMAS PETER/REUTERS Pictures
Odpri galerijo
Lewis hamilton je v svoji karieri nanizal že 96 zmag. Foto: THOMAS PETER/REUTERS Pictures

Lewis Hamilton je s svojo 96. zmago v karieri dokazal, da je naziv sedemkratni svetovni prvak več kot zaslužen. Zato pa je tudi zasluženo plačan. Samo letos naj bi zaslužil 30 milijonov dolarjev, celoletna plača pa v povprečju znaša 50 milijonov dolarjev. Njegova neto vrednost je ocenjena na 285 milijonov dolarjev.

Zadnje čase je rahlo spremenil svoj življenjski slog. Postal je vegan, vozi pa le še električne avtomobile. Kar pa ne pomeni, da ne mara luksuza. Za kaj zapravi zaslužene milijone?
image_alt
Kakšne so urne postavke najbogatejših na svetu?

Luksuzne nepremičnine


Po celem svetu ima v lasti kar nekaj dragih nepremičnin. Tako kot večina voznikov Formule 1, tudi Hamilton prebiva v davčni oazi Monte Carlu v hiši ob morju. V lasti ima 44 milijonov dolarjev vredno stanovanje na Manhattnu in vilo v Londonu. Vila naj bi imela 200-metrski vrt z lastno poletno hiško. Ko se želi umakniti iz oči javnosti, se skrije v svoj dom v Ženevi.
 

Pester vozni park


Lewis hamilton je v svoji karieri nanizal že 96 zmag. Foto: THOMAS PETER/REUTERS Pictures
Lewis hamilton je v svoji karieri nanizal že 96 zmag. Foto: THOMAS PETER/REUTERS Pictures
Pred kratkim je prodal letalo Challenger 605, vseeno pa se v njegovi zbirki najdejo luksuzna prevozna sredstva. Najraje prosti čas preživlja na štiri milijone vredni luksuzni jahti. Če je ne uporablja za zabave, je jahta največkrat parkirana v Monaku ali v Nici.

Eden najuspešnejših dirkalnih voznikov se zelo zaveda, kako pomembno je zmanjšanje ogljičnega odtisa, zato uporablja električne avtomobile. Tudi prihodnost dirkanja vidi v bolj trajnostnih oblikah motošporta, zato je veliko denarja vložil v Extreme E, električno off-road dirkaško serijo.

Hamilton je tudi navdušen motorist. MV Avgusta, dobavitelj italijanske eksotike, je njemu na čast izdelal posebno različico ikoničnega motorja F4 z oznako LH44 (začetnice in uradna dirkalna številka).
image_alt
Kdo bo »osvojil« rožnato jezero Retba nedaleč od Dakarja?

V garaži obsežna zbirka najhitrejših avtomobilov


Kot se za uspešnega dirkača spodobi, njegovo garažo krasi več dirkalnih »zveri«. McLaren P1 je eden najhitrejših modelov na svetu, v lasti Hamiltona pa je že od leta 2015. Eden izmed redkih primerkov stane približno 2,3 milijona dolarjev.

Naslednji električni jekleni konjiček je Mercedes EQC, ki ima podobno kot Hamiltonov »službeni« dirkalnik, V6 turbo skupaj s štirimi elektromotorji. Eden izmed 275 primerkov stane 2,72 milijona dolarjev.
image_alt
Kmalu na trgu: Michelinove pnevmatike za električna vozila

Shelby Cobra in rdeč Ferrari


Shelby Cobra 427 je avtomobilski dragulj, ki je eden najdražjih avtomobilov na svetu. V 60. letih prejšnjega stoletja ga je izdelal dirkač Carroll Shelby, vsega skupaj pa so izdelali samo 348 primerkov. Original je danes zelo težko dobiti, zato sega cena tudi do 7 milijonov dolarjev.

Poleg teh ima Hamilton še Shelby Mustang GT500 in tradicinoalni rdeč Ferrari, ki lepo zaključi zbirko v njegovi garaži.

Več iz rubrike