Lepotna kirurgija: Kdo pa dandanes še ni »popravljen«?

Kaja Kovič
Glavni namen tovrstnih posegov je izboljšati samopodobo in samozavest posameznika. iStockphoto

Slovenija je na regionalni in svetovni ravni še vedno konservativna zaradi strahu pred obsojanjem, a vedno več tujcev zaupa rokam slovenskim lepotnih kirurgov, razložita Igor Višnjar in Nevio Medved iz Estetske kirurgije Medved Višnjar. Prav ti pa spreminjajo trende ter navade tudi pri Slovencih ...

Ljudje, ki se redno ukvarjajo s športom, skrbijo za uravnoteženo prehrano in se negujejo z dražjo kozmetiko, so pri nas sprejeti pozitivno, tisti, ki si želijo pri ohranjanju mladostnega videza pomagati s pomočjo trikov estetske medicine, so bili v preteklosti velikokrat obravnavani kot nečimrni, celo plehki. Ampak tudi temu danes ni več tako.

ALI VESTE?
11,6 milijarde dolarjev naj bi lani po vsem svetu zapravili samo za material, potreben za kozmetične posege.


Doktorja medicine sta za Svet kapitala povedala, da v kliniki opravita največ nekirurških posegov, ki zelo učinkovito odpravljajo znake staranja in utrujenosti, najbolj očitnih posledic hitrega življenjskega tempa. »Gre za posege, kjer okrevanja tako rekoč ni, so skoraj neboleči, opravljeni so v 20 minutah, z rezultati, ki so vidni že takoj ali v nekaj dneh. Za bolj spočit videz in bolj samozavesten nastop je tako potrebnih le nekaj minut.« Takšne posege lahko že uvrščamo med skrb zase, za (zdravje in) lepoto.

To trdita tudi kirurga., ko povesta, da stranke prihajajo z različnih delovnih in interesnih področij – od mladih in ambicioznih do estradnikov, politikov, poslovnežev in intelektualcev ter starejših gospa in gospodov, ki si po upokojitvi zaželijo svežega začetka tretjega življenjskega obdobja. »Glavni namen tovrstnih posegov je izboljšati samopodobo in samozavest posameznika. Z estetskim posegom lahko tako premagamo celo več frustracij, kot jih z nešteto urami psihoterapije.«

image
Igor Višnjar in Nevio Medved, lepotna kirurga.


T.i. lunch time posegi so opravljeni v razmeroma kratkem času, tudi v pol ure, in pacienti takoj zapustijo ordinacijo ter se posvetijo vsakodnevnim obveznostim. Sem spadajo neinvazivni postopki, kot so oblikovanje lic s hialuronsko kislino, nekirurško oblikovanje nosu s polnili, stimulacija rasti kolagena z vnosom vitaminov v kožo, odstranitev kožnih sprememb, oblikovanje ustnic s polnili, anticelulitni tretmaji ipd. 


 

Želite o tem izvedeti več?

Lepotni poseg lahko razbremeni človeka več frustracij kot nešteto ur psihoterapije
Postajamo družba, ki je preobremenjena z videzom
»V Indiji je estetska medicina tudi družbeno odgovorna dejavnost«
 
Več iz rubrike