Katerih je 7 najbogatejših teniških igralk?

Več teniških igralk si je skozi svoje slavne kariere ustvarilo veliko bogastvo. Na žalost pa se še vedno porajajo razlike v plačilu med ženskami in moškimi.
Fotografija: Serena Williams. Foto: Hannah Mckay/Reuters
Odpri galerijo
Serena Williams. Foto: Hannah Mckay/Reuters

Več teniških igralk si je skozi svoje slavne kariere ustvarilo veliko bogastvo. Na žalost se še vedno pojavljajo razlike v plačilu med moškimi in ženskami tudi v svetu športa, saj moški športniki na splošno zaslužijo več kot ženske. Vendar pa številne profesionalne športnice zaslužijo dobro in so zelo bogate kljub razliki v plačah. V tem članku si bomo ogledali sedem najbogatejših teniških igralk leta 2022.

image_alt
Ameriška tiktokerka, ki z Excelovimi tečaji služi milijone

Victoria Azarenka (20 milijonov dolarjev)

Victoria Azarenka je leta 2003 postala profesionalka in januarja 2012 prvič zasedla številko 1. Od takrat je osvojila 21 naslovov WTA med posameznicami in postala trikratna velika finalistka OP ZDA. 32-letnica je osvojila dva naslova za grand slam na OP Avstralije 2012 in 2013. S tem zgodovinskim dosežkom je postala prva Belorusinja, ki je osvojila turnir za grand slam. Victoria je v svoji bleščeči karieri zaslužila približno 35 milijonov dolarjev denarnih nagrad, leta 2022 pa njena neto vrednost znaša 20 milijonov dolarjev.

Victoria Azarenka. Foto: Dylan Martinez/Reuters
Victoria Azarenka. Foto: Dylan Martinez/Reuters

Agnieszka Radwanska (25 milijonov dolarjev)

Agnieszka Radwanska je pred upokojitvijo osvojila 22 naslovov, od tega 20 posamičnih naslovov v karieri in 2 dvojna naslova. 33-letnica je leta 2015 postala tudi prva iz svoje države, ki je prišla do finala grand slama. Danes njena neto vrednost znaša 25 milijonov dolarjev, več kot 27 milijonov dolarjev pa je zaslužila zgolj z denarnimi nagradami.

Svetlana Kuznetsova (30 milijonov dolarjev)

Svetlana Kuznetsova je postala profesionalka pri 15. letih. V svoji bleščeči karieri je osvojila 18 naslovov. Ima 25,8 milijona dolarjev zaslužka z nagradami. Poleg tega, da jo je Fila podprl, se je pojavila tudi v številnih video igrah kot igralni lik. Danes je njena neto vrednost ocenjena na 30 milijonov dolarjev.

Svetlana Kuznetsova. Foto: Vincent Kessler/Reuters
Svetlana Kuznetsova. Foto: Vincent Kessler/Reuters

Naomi Osaka (60 milijonov dolarjev)

Naomi Osaka je prišla v središče pozornosti leta 2014, ko je na svojem debiju na turneji WTA premagala Samantho Stosur. Od takrat je osvojila šest drugih naslovov v karieri, vključno z zaporednimi posameznimi naslovi na turnirjih za grand slam. Po Forbesu je Naomi zasedla št. 1 kot športnica, ki je največ zaslužila v letu 2021. Samo z zaslugami je zaslužila neverjetnih 57,3 milijona dolarjev. Poleg svoje blagovne znamke za nego kože - Kinlo, ima Naomi aktivne posle z Louis Vuitton, Sweetgreen, TAG Heuer, Levis, Frankies Bikinis in Beats by Dre.  Njena neto vrednost znaša okrog 60 milijonov dolarjev.

image_alt
Najbogatejši Zemljani med pandemijo podvojili premoženje

Venus Williams (95 milijonov dolarjev)

Venus Williams je osvojila 49 naslovov, odkar je leta 1994 postala profesionalna športnica. Leta 2000 je osvojila zlato na Wimbledonu, OP ZDA in olimpijskih igrah med posameznicami. Nato je leta 2001 osvojila OP ZDA in Wimbledon. Velja za eno največjih teniških igralk, saj sta s sestro utrli pot sodobnemu ženskemu tenisu. Zbrala je skoraj 45 milijonov dolarjev denarnih nagrad, njena neto vrednost pa je ocenjena na 95 milijonov dolarjev.

Venus Williams. Foto: Andrew Kelly/Reuters
Venus Williams. Foto: Andrew Kelly/Reuters

Maria Sharapova (198 milijonov dolarjev)

Potem ko je pri 14 letih postala profesionalka, je Maria Sharapova leta 2005 pri 18 letih postala številka 1. Nato je leto zatem osvojila OP ZDA in leta 2006 OP Avstralije. Velja za eno najboljših teniških igralk vseh časov. Podpirajo jo številne priljubljene svetovne znamke in s svojimi podvigi ustvarja ogromne prihodke. Samo z denarnimi nagradami je zbrala približno 39 milijonov dolarjev. Danes njena neto vrednost  znaša okrog 198 milijonov dolarjev.

Serena Williams (225 milijonov dolarjev)

Največja zaslužkarica na seznamu je Serena Williams, ki se ponaša z 73 naslovi, zaslužila pa je skoraj 95 milijonov dolarjev denarnih nagrad. Danes ima podprte pogodbe s podjetji Gatorade, Delta, Aston Martin, Pepsi, IBM, Intel, slušalke Beats by Dre itd. Od leta 2022 njena neto vrednost znaša okrog 225 milijonov dolarjev.

image_alt
Slavni bogataši, ki imajo v lasti zasebne otoke

Več iz rubrike