Katerih 5 kuharskih mojstrov za obrok računa celo premoženje?

Zasebni obrok kuharskega mojstra svetovnega razreda lahko dodobra izprazni bančni račun.
Fotografija: Slavni kuharski mojster, Jamie Oliver. Foto: Reuters
Odpri galerijo
Slavni kuharski mojster, Jamie Oliver. Foto: Reuters

Slavne osebnosti, kot so igralci, pevci in športniki že dolgo časa uživajo slavo in bogastvo, toda zadnja leta so finančne koristi pričele prinašati tudi kuharske oddaje. Vrhunski kuharji so priča znatnemu povečanju zneska na bančnih računih, saj utrjujejo svoje tradicionalne televizijske nastope in širijo svoj kuharski posel na Tiktoku, Instagramu in drugih platformah. Kateri kuharski mojstri so med tistimi, ki za pripravo svoje obroka zaračunajo največje zneske?

image_alt
Svetovni milijarderji: Kje živijo in za kaj trošijo denar?

Gordon Ramsey

Eden najbolj znanih kuharjev na televiziji je jezljivi Gordon Ramsay. Znan je po ostrih pripombah nastopajočih v svojem televizijskem programu Hell's Kitchen. Ramsay je gostil tudi druge oddaje, vključno z Kitchen Nightmares, Master Chef in The F Word. Svetovno znani kuhar naj bi za zasebne kuharske podvige zaračunal 200.000 dolarjev.

Čeprav je Ramsay najbolj znan po svojih televizijskih programih, so njegovi talenti kuharja z Michelinovo zvezdico tisto, zaradi česar je sprva postal znan kuhar. Od leta 2001 je njegova najbolj znana restavracija Restaurant Gordon Ramsay v Londonu prejela 3 Michelinove zvezdice, navaja spletni portal The Richest. Njegove restavracije so prejele skupno 16 Michelinovih zvezdic.

Gordon Ramsey. Foto: Neil Hall/Reuters 
Gordon Ramsey. Foto: Neil Hall/Reuters 

Rachel Ray

Rachael Ray je ena najvidnejših kuharskih mojstric v Ameriki. Od leta 2005 jo gledalci spremljajo v kuharski in pogovorni oddaji Rachael Ray. Rayjeva je dobro znana po svojih izvrstnih jedeh, ki jih lahko pripravite v manj kot 30 minutah, vendar ji lahko naročite kuhanje obroka za vas za strošek storitve, ki se giblje od 150.000 do 299.000 dolarjev. Za razliko od drugih na tem seznamu se je naučila kuhati tako, da je opazovala kako kuhata mama in babica.

Masaharu Morimoto

Preden je nastala ameriška različica oddaje Iron Chef, je Masaharu Morimoto zmagal tudi v japonski različici tekmovanja. Morimotov impresiven zmagovalni niz vrhunskega kuharja lahko pripišemo njegovemu znatnemu usposabljanju za suši in tradicionalno japonsko kuhanje. Ustanovil je Morimoto v Philadelphiji, ter značilni okus predstavil Združenim državam. Ima več idej o restavracijah, razširjenih po ZDA, Kanadi in Aziji. Čeprav ima več restavracij, se ga lahko zasebno najame za dogodek za ceno od 20.000 do 50.000 dolarjev.

image_alt
Strokovnjakinja s Harvarda: 6 najboljših živil za možgane

Carla Hall

Svetovno znana kuharska mojstrica Carla Hall je zaslovela kot znana kuharska mojstrica na televiziji predvsem zaradi večkratnih nastopov v priljubljeni oddaji Iron Chef. Nekoč je prijateljici v službo dostavila nekaj sendvičev, ki so bili tako dobro sprejeti, se je vpisala na kuharsko šolo ter pričela nov poklic. Ta odločitev je povzročila, da se Carla zdaj pogosto pojavlja na televiziji, vodi restavracijo in ima nadvse prodajano kuharsko knjigo. Posledično so jo zaposlili kot sovoditeljico dnevne kuharske pogovorne oddaje The Chew. Zasebno jo je mogoče najeti za ceno od 20.000 do 25.000 dolarjev.

Kuharska mojstrica Carla Hall v kuharski oddaji. Foto: Getty Images
Kuharska mojstrica Carla Hall v kuharski oddaji. Foto: Getty Images

Jamie Oliver

Najdražji kuharski mojster na tem seznamu je Jamie Oliver, eden najbolj znanih britanskih kuharjev. Njegovo podjetje The Jamie Oliver Restaurant Group je bilo ustanovljeno zaradi njegove karizme in strokovnega znanja o italijanski hrani. Podjetje se je prej ponašalo z več kot 40 lokacijami, vendar je leta 2018 vložilo predlog za stečaj brez možnosti izterjave. Kljub temu še naprej vodi kuharske oddaje, prodaja kuharske knjige in nastopa na raznih televizijskih programih. Pripravljal je tudi obroke za britanskega premierja. Organizira zasebne dogodke za megalomansko ceno od 300.000 do 499.000 dolarjev.

image_alt
Za rast cen turističnih namestitev krivi turisti

Več iz rubrike