Kateri so najbogatejši zvezdniki uspešnice Top Gun: Maverick?

Top Gun: Maverick je postal eden najbolj dobičkonosnih filmov leta 2022, zahvaljujoč se tudi zvedniški ekipi, ki v njem nastopa.
Fotografija: Igralca Tom Cruise in Miles Teller na promociji Top Gun: Maverick v Južni Koreji, 19. junija 2022. Foto: Heo Ran/Reuters
Odpri galerijo
Igralca Tom Cruise in Miles Teller na promociji Top Gun: Maverick v Južni Koreji, 19. junija 2022. Foto: Heo Ran/Reuters

Filmska uspešnica Top Gun: Maverick je bila po vsem svetu kinematografih izdana 27. maja 2022 in je do sedaj presegla meje rekorda svojega predhodnika. Do sedaj velja za najuspešnejši film leta 2022, saj so v enem mesecu z njim zaslužili več kot 900 milijonov dolarjev.

image_alt
Ustvarjalci uspešnice Top Gun: Maverick na zatožni klopi

Pri njegovi odmevnosti gre velika zasluga tudi osupljivi igralski zasedbi, ki v njem nastopa. Poleg Toma Cruisa so se v filmu združili še številni igralci. Medtem ko je Cruise najbolj opazen igralec, si poglejmo druge zvezdnike iz Mavericka, ki so prav tako odlično zaslužili.

Jay Ellis (3 milijone dolarjev)

Oče Jaya Ellisa, ki je bil leta 1986 mehanik v letalskih silah, je mladega igralca peljal na ogled prvega filma. Mladega fanta je film tako navdušil, da je želel postati del njega. Medtem ko je Ellis postal igralec, je trideset let pozneje zaigral v Top Gun: Maverick. Igralec je želel na pravi način predstaviti temnopolte mornariške pilote, saj je imel prvi film le en tovrstni lik. Igralec je sicer zaslovel leta 2013 v seriji BET The Game in igral v različnih televizijskih oddajah in filmih, vključno z Escape Room in Insecure.

Jay Ellis. Foto: Shutterstock
Jay Ellis. Foto: Shutterstock

Monica Barbaro (1 milijon dolarjev)

Ker vojska Top Gun do leta 1993 ni dovolila ženskam, da bi letele v boju, v filmu iz leta 1986 ni igral noben ženski pilotski lik. Vloga Phoenix, Monice Barbaro odraža nove vloge, ki so jih prevzele ženske. Poleg te vloge se je izkazala tudi z igranjem v Chicago Justice, Good Cop in UnREAL, kar ji je do danes prineslo 1 milijon dolarjev neto vrednosti, navaja The New York Times.

image_alt
Najbogatejši igralci, ki so igrali v filmih Harry Potter

Jennifer Connelly (50 milijonov dolarjev)

Jennifer Connelly, ki igra romantično vlogo ob Tomu Cruisu, igra natakarico Penny Benjamin, ki ujame srce LT Petea »Mavericka« Mitchella. Connellyjeva je z navdušenjem postala del serije. Nadarjena igralka, nagrajena z oskarjem za vlogo v filmu A Beautiful Mind se ponaša s kar 50 milijoni neto vrednosti.

Jennifer Connelly. Foto: Shutterstock
Jennifer Connelly. Foto: Shutterstock

Miles Teller (10 milijonov dolarjev)

Miles Teller ima razmeroma krajšo kariero v Hollywoodu, vendar pa je v želji, da bi popestril svojo kariero prevzel vloge v neodvisnih filmih in filmskih uspešnicah. V Mavericku je upodobil vlogo Bradleyja »Roosterja« Bradshawa, sina Nicka Bradshawa iz izvirnega filma Top Gun. Teller je znan tudi po osupljivi upodobitve v filmih Whiplash, War Dogs in Fantastic Beasts, kot navaja Cheat Sheet.

Miles Teller. Foto: Samir Hussein
Miles Teller. Foto: Samir Hussein

Jon Hamm (45 milijonov dolarjev)

Jon Hamm kot admiral Beau »Cyclone« Simpson igra bolj zadržano vlogo v Mavericku v primerjavi z drugimi mlajšimi igralci. V akcijskem filmu je Hamm igral stransko vlogo, ki je poveljnik mornariških sil. Hamm je postal znan po glavni vlogi Dona Draperja v uspešni seriji Jezenci in si za svojo vlogo prislužil emmyja. Igral je tudi v filmih, kot so Baby Driver, Tag in Shrek.

Val Kilmer (25 milijonov dolarjev)

Val Kilmer je ponovil svojo vlogo iz filma leta 1986 za kratko epizodo v nadaljevanju leta 2022. Ker je igralec izgubil glas zaradi kemoterapije, so njegov lik opremili s programsko opremo AI. Kilmer je najprej zaslovel v komedijah, pozneje pa je igral v akcijskih in dramah, med drugim si je nadel ogrinjalo temnega viteza v Batmanu za vedno.

image_alt
Srečni bogataši
 

Več iz rubrike