Kam vse je Novak Đoković namenil svoje bogastvo?

Novak Đoković z 200 milijonov neto vrednosti živi precej razkošno življenje.
Fotografija: Novak Đoković. Foto: Andrew Boyers/Reuters
Odpri galerijo
Novak Đoković. Foto: Andrew Boyers/Reuters

Teniški zvezdnik Novak Đoković se ponaša z neto vrednostjo, ki znaša okoli 200 milijonov dolarjev. Slavni tenisač je osvojil dvajset naslovov za Grand Slam ter posamezno zbral več kot 150 milijonov dolarjev nagrad v karieri. Za kaj vse pa med drugim nameni svoj denar?

image_alt
Prestižni dvorec s katerim se ponaša Tiger Woods

Kavarne in restavracije Novak

Za športnike je vedno smiselno imeti tudi druge poslovne interese, v primeru, da se športna kariera nenadoma konča. Tovrstnega mnenja je očitno tudi Đoković, saj je leta 2018 vložil nekaj svojih milijonov v ustanovitev Novak Café & Restaurant v Novem Beogradu. Od takrat je odprl tudi podružnice v Kragujevcu, Dorćolu in Banja Luki ter sosednji Bosni.

Jahta

Leta 2009 je Đoković za 2,5 milijona dolarjev kupil luksuzno jahto 'Manhattan 60' Sunseeker, da bi lahko s takratno punco Jeleno Ristić (danes ženo), uživala na križarjenju po Sredozemlju.

image_alt
Luksuzna jahta Cristiana Ronalda

Jahta je imela štiri kabine, bivalni prostor, kuhinjo, kopalnico in gliser, ki jo je spremljal. Strop je bil obrobljen z usnjem in delom pleksi stekla, kar je Đokoviću in njegovi partnerki omogočalo večerni pogled na luno in zvezde. Kasneje je jahto prodal, poroča spletni portal The Richest.

Luksuzna zbirka avtomobilov

Đoković ima v lasti tudi zbirko impresivnih avtomobilov. V zbirki se nahajajo 200.000 dolarjev vreden Aston Martin in 230.000 dolarjev vreden Bentley. Prav tako ima tudi električnega Peugeota 508 GT in Peugeota RCZ, kar ni presenetljivo, saj je ambasador znamke Peugeot.

Slavni teniški igralec ima bogato zbirko avtomobilov. Foto: Posnetek zaslona/The Sun
Slavni teniški igralec ima bogato zbirko avtomobilov. Foto: Posnetek zaslona/The Sun

Med njegovimi avtomobili so tudi Mercedes Benz S500, Audi R8 in BMW M55D ter tesla model X in fiat 500.

Privatno letalo

Kot veliko mega bogatih športnih zvezd, vključno s teniškimi igralci Rogerjem Federerjem, Sereno Williams, Angelique Kerber in Sloane Stephens, je tudi Đoković lastnik lastnega zasebnega letala, ki skrbi za vse njegove osebne potovalne potrebe. Jet je produkt NetJets – blagovne znamke, ki je močno povezana s teniškim športom in tam tudi odlično skrbijo za Đokovića druge superzvezdne stranke.

Razkošne hiše

Slavni igralec tenisa je lastnik številnih precej spektakularnih nepremičnin, ki se nahajajo po vsem svetu. Ena izmed njegovih hiš se nahaja v Marbelli v Španiji. Prav tako je lastnik 6,2 milijona vredne hiše na plaži v Miamiju na Floridi.

V lasti ima tudi nekaj nepremičnin. Foto: Posnetek zaslona/Hello Magazine
V lasti ima tudi nekaj nepremičnin. Foto: Posnetek zaslona/Hello Magazine

Za dva luksuzna stanovanja v isti stavbi v Sohu v New Yorku je plačal 9,85 milijona evrov. V lasti ima tudi nepremičnine v Monte Carlu in Beogradu.

Luksuzna potovanja

Med drugim Đokoviću niso tuja niti luksuzna potovanja. Včasih pride na cilj tudi z najetim helikopterjem. Eden takšnih primerov je bil leta 2015, ko je s prihodom dodal nekaj glamurja ogrevalnemu dogodku pred Wimbledonom Boodles v Buckinghamshireu. S torbo za loparje, ki jo je imel ležerno obešeno čez ramo, se je Đoković v slogu pojavil v Stoke Parku in to ni edini dogodek, ko je storil kaj takega.

image_alt
Srečni bogataši

Več iz rubrike