Kako Jim Carrey porablja svoje bogastvo?

Komični genij je bil nekoč med najbolje plačanimi igralci v Hollywoodu. Danes njegovo premoženje znaša 180 milijonov dolarjev.
Fotografija: Carrey svojega denarja ne porablja le za razkošje, temveč tudi za pomoč ljudem v stiski. Foto: Mario Anzuoni/Reuters
Odpri galerijo
Carrey svojega denarja ne porablja le za razkošje, temveč tudi za pomoč ljudem v stiski. Foto: Mario Anzuoni/Reuters

Jim Carrey je bil star 12 let, ko je njegov oče izgubil službo. Njegova družina je medtem, ko so poskušali zaslužiti denar, morala živeti v najetem kombiju. Pri 15-letih je Carrey postal stand-up komik, ki je občinstvo očaral s svojim naravnim talentom imitiranja in humorjem.

image_alt
Srečni bogataši

Igralec se je uveljavil s filmom Ace Ventura: Pet Detective. Od takrat je sodeloval v mnogih komedijah in postal priljubljen igralec v Hollywoodu. V preteklih letih je igralec zaslužil več kot 300 milijonov dolarjev. Njegova neto vrednost po poročanju Forbes trenutno znaša 180 milijonov dolarjev. Carrey svoje bogastvo rad porablja za različne namene. Za kaj pogosto nameni svoj denar?

Nepremičnine

Medtem, ko je zvezdnik pričel aktivno igralsko kariero v Hollywoodu, je naredil nekaj naložb v nepremičnine. Eden izmed večjih nakupov je bil dom v Malibuju, ki ga je kupil za 9,75 milijonov dolarjev leta 2002. Po poročanju Huffington Posta ima nepremičnina pet spalnic in pet kopalnic ter pogled na ocean. Carrey rad izkoristi svoj prosti čas tudi v hiši v stilu koče, ki jo je ima v Kanadi.

Vila v Malibuju. Foto: posnetek zaslona/Los Angeles Times
Vila v Malibuju. Foto: posnetek zaslona/Los Angeles Times

Zbirka avtomobilov

Carrey rad dodaja nove avtomobile v svojo zbirko. Med najbolj opaznimi sta Mercedes-AMG SL63 in Porsche Panamera. Srebni Mercedes je vreden 154.450 dolarjev. Njegov drugi jekleni konjiček, Porsche Panamera pa je eden izmed najbolj priljubljenih avtomobilov, ki jih proizvaja Porsche, katerega maloprodajna cena znaša 189.900 dolarjev. Z njim se menda tudi redno vozi po opravkih v Los Angelesu.  

Privatno letalo

Veliko najbolje plačanih zvezdnikov na svetu rado potuje v stilu in v tem se tudi Carrey ne razlikuje od njih. Po navajanju Robb Report, ima igralec v lasti osupljivo letalo Gulfstream V, za katerega je plačal 59 milijonov dolarjev. Letalo, ki je eno izmed najvarnejših in najzmogljivejših zasebnih letal na svetu lahko sprejme 16 oseb. Ko Carrey ne uporablja svojega letala, ga posoja v najem. 

Jim Carrey ima tudi privatno letalo. Foto: posnetek zaslona/Airacer
Jim Carrey ima tudi privatno letalo. Foto: posnetek zaslona/Airacer

Hobiji

Priljubljeni zvezdnik je bil vedno navdušen nad slikanjem. Toda šele v krajšem dokumentarnem filmu I Needed Color iz leta 2017 je javnosti razkril svoja umetniška dela in svojo ljubezen do slikanja. Povedal je, da mu je slikanje pomagalo, da se je globlje povezal s svojo notranjostjo.

image_alt
Svetovni milijarderji: Kje živijo in za kaj trošijo denar?

Najem jaht

Brez zasebne jahte si večina zvezdnikov ne zna predstavljati počitnic na morju. Čeprav slavni igralec svoje jahte nima, jahto večkrat najame. Leta 2003 je s prijatelji odpotoval okoli Balearskih otokov v Evropo z jahto Golden Odyssey. Superjahta, ki ima 16 kabin in lahko sprejme 32 gostov hkrati je sicer v lasti savdskega princa.

Filantropija

Carrey pa svojega denarja ne porablja le za razkošje, temveč tudi za pomoč ljudem v stiski. Ena izmed njegovih velikodušnih donacij sega v leto 2001, ko je daroval milijon dolarjev za žrtve napadov 11. septembra. Milijon dolarjev pa je leta 2015 namenil tudi žrtvam terorističnega napada v Parizu.

image_alt
Najbolj razkošne jahte v lasti slavnih in bogatih

Več iz rubrike