Razkošna italijanska rezidenca z zgodbo o da Vincijevi Mona Lizi

Razkošno toskansko posestvo je bilo v lasti Francesca del Giocondo, čigar žena je upodobila ikonično Mono Lizo.
Fotografija: Vila Antinori. Foto: Lionard Luxury Real Estate
Odpri galerijo
Vila Antinori. Foto: Lionard Luxury Real Estate

Nekaj kilometrov južno od Firenc stoji obnovljena vila Antinori di Monte Aguglioni, ki je bila med letoma 1498 in 1517 v lasti sorodnika Francesca del Giocondo, moža Lize Gherardini, ki naj bi bila upodobljena na sliki Leonarda da Vincija.

image_alt
Osupljiv dvorec, ki ga ima v lasti Trumpova hči

Vila povezana s kulturno ikono

Portret naslikan leta 1504 se je prej imenoval La Gioconda, od leta 1797 pa je stalno razstavljen v pariškem muzeju Louvre, poroča Mansion Global.

Zgodovinska vila je povezana še z eno kulturno ikono in sicer pesnikom Dantejem. V začetku 14. stoletja je bilo posestvo v lasti politika Balda d’Aguglione, ki je bil v Dantejevi Božanski komediji naveden kot zlobnež, ki ga je poslal v izgnanstvo.

Slavno vinogradniško posestvo

Nepremičnina, ki danes stoji na vinogradniškem posestvu v osrčju toskanske regije, je bila od konca 19. stoletja do sredine 20. stoletja v lasti slavne družine Antinori, ki že 26 generacij prideluje vino.

image_alt
Hoteli s petimi zvezdicami za manj kot 35 evrov na noč

Tedanji lastnik in vinar Marchese Niccolo Antinori je leta 1928 pridelal vino Chianti Classico, ki je s staranjem pridobival na kvaliteti in še danes velja za eno najbolj vrhunskih vin. V čast družinski vili so ga poimenovali Villa Antinori.

Kot navajajo tuji mediji, je danes razkošno posestvo v vrednosti 25 milijonov evrov v lasti druge družine, ki prideluje lastno vino pod drugo znamko.

Moderno prenovljeno rezidenco v notranjosti krasijo poslikani stropi in oljne freske

Nepremičninska agentka Arianna Giovannini pravi, da je Vila Antinori di Monte Aguglioni najzanimivejša zgodovinska vila v Toskani, saj razkriva izjemno preteklost, ki navdušuje ljubitelje umetnostne zgodovine. Z nedavno popolno prenovo pa je vila postala razkošna moderna rezidenca.

Hiša v velikosti 3500 kvadratnih metrov v notranjosti skriva pet dvoran, več sprejemnic, veliko kuhinjo, osem spalnic, sedem kopalnic, knjižnico, kabinet in fitnes. Popolnoma prenovljena notranjost vključuje oljne freske, poslikane strope in marmorne kamine.

Vilo krasijo poslikani stropi. Foto: Lionard Luxury Real Estate
Vilo krasijo poslikani stropi. Foto: Lionard Luxury Real Estate

Do vile vodi dolg, s cipresami okrašen dovoz, ki ga zaključi razkošen vrt. Ob dovozu je park z vinogradi in oljčnimi nasadi, nad njim pa se nahaja velika terasa, ki ponuja panoramski razgled na toskansko pokrajino.

Okolico 66 hektarjev velike posesti poleg vrtov krasi tudi zimski vrt z limonovci, bazen in teniško igrišče s klubsko hišo.

Kot še navaja Mansion Global, je slavni stolp z uro v dvajsetih letih 20. stoletja dodala šele markezinja Nathalie Antinori, ko je skupaj z bratom, zbiralcem umetnin, vilo popolnoma prenovila.

image_alt
Vatikan razkril, da ima v lasti več kot 5000 nepremičnin

Več iz rubrike