Instagram ne skriva všečkov le v ZDA, pač pa tudi pri nas

Ste se že navadili na dodaten klik, če želite preveriti, kdo je všečkal vašo instagram objavo? Že od petka ni več mogoče na prvi pogled preveriti, kolikšno je število všečkov. Z dodatnim klikom je to možno le pri lastnih objavah.
Fotografija: Po zadnjih raziskavah so namreč ugotovili, da kar 40 odstotkov mladih čuti pritisk, ko objavi fotografijo, video ali »zgodbo«, kako bo sprejeta med svojimi sledilci. Bo zdaj drugače? Foto: Reuters
Odpri galerijo
Po zadnjih raziskavah so namreč ugotovili, da kar 40 odstotkov mladih čuti pritisk, ko objavi fotografijo, video ali »zgodbo«, kako bo sprejeta med svojimi sledilci. Bo zdaj drugače? Foto: Reuters

Idejo o skritih všečkih pri instagramu že od aprila testirajo v Kanadi, za tem pa so pomanjkanje števca všečkov lahko opazili še uporabniki Instagrama na Irskem, Italiji, Japonskem, Braziliji, Avstraliji in Novi Zelandiji. Zdaj so na vrsti tudi »testni« uporabniki v Združenih državah Amerike in tudi drugod po svetu, me drugim tudi uporabniki instagrama v Sloveniji.

Vodilni v podjetju Instagram, ki je del družine Facebook, so prepričani, da je nova verzija prijaznejša do uporabnika, saj ga razbremenjuje nenehnega pregledovanja števila všečkov pod posamezno objavo, kar je še posebej pomembno za mlajšo generacijo Z. Po zadnjih raziskavah so namreč ugotovili, da kar 40 odstotkov mladih čuti pritisk, ko objavi fotografijo, video ali »zgodbo«, kako bo sprejeta med svojimi sledilci. »Če ta podatek ne bo viden sledilcem, bo posameznik vsaj delno razbremenjen pritiska,« so prepričani v podjetju.

Prostor pa bi lahko postal veliko bolj »zdrav« in se vrnil k svojemu prvotnemu namenu, to je objavljanju vseh, za posameznika pomembnih aspektih življenja, in ne le tistih najbolj všečnih, za katere obstaja večja verjetnost, da bodo pri drugih žele uspeh, ki bo merljiv s številom podeljenih všečkov. O ideji skritih všečkov pa resno razmišlja tudi tehnološki gigant Facebook na svojem najbolj razširjenem omrežju facebook.
 

Velike zvezde instagrama so idejo toplo pozdravile


Kim Kardashian West za Later pove, da bo sprememba po njenem mnenju dobro vplivala na duševno zdravje uporabnikov. »Sama se vidim kot psihično zelo močno osebo, saj na mojem profilu uporabniki komentirajo marsikaj, s skritimi všečki pa verjamem, da bo instagram veliko prijaznejši prostor.« Tudi Nicki Minaj pravi, da ne bo zaradi skritih všečkov nič manj objavljala na svojem instagram profilu, idejo pozdravlja in verjame, da bodo s tem svoj zasluženi prostor dobili tudi še neznani umetniki.

Ali bo ideja postala stalna praksa še ni znano, bodo pa pri instagramu zagotovo podrobno spremljali trende in obnašanje uporabnikov. Tudi slovenskih.

Več iz rubrike

trendi

Je strah zares močan motivator za nakup?

Po nekem pregovoru sta pohlep in strah dva gospodarja vsakega človeka. Temu smo pogosto priča v vsakdanjem življenju.

trendi

Ponudba za zaposlitev: Poklicni igralec Playstationa

Igrati Playstation in služiti denar - sanje za številne ljubitelje iger. Proizvajalec ponovno odpira delovna mesta: tokrat v Angliji za osebe s posebnimi jezikovnimi znanji.

trendi

Holističen pogled na zmanjšanje stresa

Ljudje smo kompleksna bitja, kar nam lepo ponazarja holističen (celosten) pogled na naše telo, ki ga sestavljajo fizično, eterično, čustveno in mentalno telo.

trendi

Nakup zlatih vizumov: Kako se elita prebija skozi zaprte državne meje

Medtem ko pandemija koronavirusa za večino omejuje potovanja, super bogate družine vse bolj uporabljajo svoj denar za prestop meja, ki so sicer zaprte.

Komentarji: