Keanu Reeves: Doživel številne tragedije, danes velik dobrodelnež

Med drugim je pred nekaj leti ustanovil zasebno fundacijo, ki zbira sredstva za otroške bolnišnice in raziskave raka.
Fotografija: Keanu Reeves na premieri Matrice v Kanadi. December 16, 2021. Foto: REUTERS/Carlos Osorio
Odpri galerijo
Keanu Reeves na premieri Matrice v Kanadi. December 16, 2021. Foto: REUTERS/Carlos Osorio

Keanu Reeves je po mnenju mnogih eden najbolj radodarnih in skromnih igralcev v Hollywoodu. Zvezdnik uspešnice The Matrix (Matrica) je menda velik del svojega bogastva namenil tistim, ki jim sreča glede denarja ni (toliko) naklonjena. Zvezdnikovo neto premoženje je sicer ocenjeno na približno 280 milijonov evrov. Po navedbah News Max je zvezdnik nekoliko v zadregi glede tega, koliko denarja ima, zato ga rad podarja. Svojega bogastva pa kot mnogo hollywoodskih zvezdnikov ne jemlje kot nekaj samoumevnega, temveč se zaveda svoje sreče zaradi finančne preskrbljenosti.  

image_alt
Najbogatejši igralci, ki so igrali v filmih Harry Potter

Pomočniku na filmskem setu podaril 18.000 evrov

Hollywoodski producent je poudaril, da Reeves večkrat pokaže svojo radodarnost. Pomočniku na filmskem setu za snemanje Matrice je nekoč podaril kar 18.000 evrov, ko je izvedel, da ima finančne težave. Na enem izmed snemanj za film The Matrix Reloaded je vsakega kaskaderja obdaril z motorjem in urami znamke Rolex Submariner. Vir iz hollywoodske produkcije je povedal, da želijo vsi kaskaderji delati s Keanujem. Ne le zato, ker jim daje darila, temveč tudi, ker jih jemlje resno in jim pripisuje zasluge, da so pripomogli k njegovemu uspehu. Vse prej našteto kaskaderji in različni trenerji borilnih veščin v »filmskem svetu« le redko dobijo. 

VIKEND - Matrix reloaded - Matrica: Reloaded Foto: Tv spored-service
VIKEND - Matrix reloaded - Matrica: Reloaded Foto: Tv spored-service

Da finančno pomaga, ne obeša na veliki zvon

Reeves se zavzema tudi za zbiranje sredstev za raziskave za odkrivanje raka. Pred nekaj leti je ustanovil zasebno fundacijo, ki zbira sredstva za otroške bolnišnice in raziskave raka. Pri tem nerad izpostavlja svoje ime, kar je povedal tudi pred leti za Ladies Home Journal. S svojimi sredstvi želi pomagati ljudem v stiski in zato je tudi ustanovil fundacijo, za katero noče, da se imenuje po njem. Pomembno mu je, da fundacija služi svojemu namenu in to mu zadostuje. 

image_alt
Stokrat zavrnjena, danes ima 34 milijard evrov vredno podjetje

Je njegova velikodušnost povezana z nizom tragedij?

Nekateri pravijo, da je Reevesova velikodušnost povezana z nizom tragedij, s katerimi se je ta soočil v svojem življenju. Pričelo se je že zgodaj, ko je bil oče večinoma odsoten, saj je prestajal zaporno kazen zaradi posedovanja mamil. Leta 1993 je zaradi prevelikega odmerka mamil izgubil svojega najboljšega prijatelja, njegovi sestri pa so diagnosticirali levkemijo. Poleg vseh neprijetnih stvari, ki so se mu pripetile, je Reeves leta 1999 s svojo bivšo partnerico Jennifer Syme izgubil hčerko, ki je bila mrtvorojena, dve leti kasneje pa je njegova tedanja partnerica umrla v prometni nesreči.

Vlogo morilca v filmski seriji John Wick naj bi Reeves ironično sprejel ravno zaradi vseh težav, s katerimi se je soočal. S tem likom naj bi se resnično povezal, saj je bil za vlogo strastno motiviran, svoje pa so dodale tudi izkušnje v njegovem življenju; od izgube očeta, lastnega otroka, najboljšega prijatelja in navsezadnje tudi ženske, s katero je preživel več let. Konec koncev pa je najbolj pomembno to, da je zvezdnik zaradi tragedij, ki mu jih je zadalo življenje, postal boljši človek, ki mu je mar tudi za druge ljudi. 

image_alt
Največje in najdražje bivališče na svetu na dražbi

Več iz rubrike