Elon Musk: "Kupim ti konja za seks"

Prvi mož SpaceX in Tesle naj bi stevardesi za seks ponujal konja. Dobila naj bi 250.000 dolarjev. Zdaj se mu je bran postavila sodelavka.
Fotografija: Stevardesa je svoji prijateljici povedala, da so njene delovne možnosti začele upadati, potem ko je zavrnila Muskov predlov za seks.Foto: REUTERS/Andrew Kelly
Odpri galerijo
Stevardesa je svoji prijateljici povedala, da so njene delovne možnosti začele upadati, potem ko je zavrnila Muskov predlov za seks.Foto: REUTERS/Andrew Kelly

V zgodbo o spolnem nadlegovanju, v katero se je pred dnevi po poročanju Insiderja zapletel Elon Musk, se je zdaj vključila njegova dolgoletna sodelavka. Postavila se mu je v bran.

Predsednica SpaceX-a je v elektronski pošti za celotno podjetje povedala, da ne verjame obtožbam o spolnih zlorabah proti Elonu Musku.

Po trditvah prijateljev stevardese, naj bi Musk "razkril svoje genitalije", nato pa se stevardese dotaknil in ji "ponudil, da ji kupi konja, če bo 'naredila več'.Foto: SNL
Po trditvah prijateljev stevardese, naj bi Musk "razkril svoje genitalije", nato pa se stevardese dotaknil in ji "ponudil, da ji kupi konja, če bo 'naredila več'.Foto: SNL

Predsednica in izvršna direktorica SpaceXa Gwynne Shotwell je v elektronskem sporočilu vsem zaposlenih zagovarjala Elona Muska po obtožbah o spolnih zlorabah.

Kot je zapisala v svojem sporočilu, ne bo komentirala poslovanja podjetja SpaceX, in s tem ni niti potrdila niti zavrnila namigovanja, da naj podjetje SpaceX  leta 2018 plačalo 250.000 dolarjev za Muskov seks s stevardeso.

"Naj povem jasno, da SpaceX ne tolerira kakršnih koli nadlegovanja. V podjetju imamo ničelno toleranco do spolnega nadlegovanja kogarkoli. Trdno verjamemo, da si vsi v SpaceXu zaslužijo spoštovanje. Vsako obtožbo nadlegovanja jemljemo zelo resno, ne glede na to, kdo je vpletenim " je Shotwellova zapisal v petkovem elektronskem sporočilu zaposlenim, ki ga je pridobil Insider.

"Osebno menim, da so obtožbe napačne; ne zato, ker delam za Elona, ampak zato, ker sem z njim tesno sodelovala že 20 let in nikoli nisem videla ali slišala ničesar podobnega tem obtožbam," je nadaljevala.

"Kdor pozna Elona tako kot jaz, ve, da nikoli ne bi ravnal ali oprostil tega domnevnega neprimernega vedenja."

Musk vse obtožbe spolnega nadlegovanja in plačevanja za seks zanikal

Musk je prejšnji teden za Insider zanikal obtožbe o spolnih zlorabah in dejal, da je v tej zgodbi "veliko več". V mislih je seveda imel možnost za "politično motivirano uspešnico".

"Če bi bil nagnjen k spolnemu nadlegovanju, je malo verjetno, da bi se to prvič zgodilo in prvič prišlo na dan v moji 30-letni karieri," je zapisal.

image_alt
Elon Musk: Recesija bo trajala do 18 mesecev in ni nujno slaba stvar

A pomenljivo je, da niti Musk niti pravna služba SpaceXa nista zanikala, da je podjetje stevardesi dalo 250.000 dolarjev odpravnine. V Shotwellovem elektronskem sporočilu zaposlenim je tudi dejala, da "nikdar ne bo komentirala nobenih pravnih zadev, ki vključujejo vprašanja zaposlovanja."

Tudi ostala dejstva, seveda če so resnična, bodejo v oči. Naštejmo:

1 SpaceX se ni takoj odzval na zahtevo Insiderja za komentar glede Shotwellove elektronske pošte.

2 Prijatelj stevardese je za Insider povedal, da jo je Musk prosil, naj pride v njegovo sobo med letom konec leta 2016 na "masažo celega telesa". Ko je prispela, je stevardesa odkrila, da je Musk "popolnoma gol, razen rjuhe, ki pokriva spodnjo polovico njegovega telesa."

3 Glede na izjavo, ki jo je podpisala njena prijateljica v podporo trditvi stevardese in ki jo je delila z Insiderjem, je stevardesa dejala, da je Musk "razkril svoje genitalije", nato pa se je dotaknil in "ponudil, da ji kupi konja, če bo 'naredila več'.

4 Stevardesa je svoji prijateljici povedala, da so njene delovne možnosti začele upadati, potem ko je zavrnila Muskov predlog za seks.

5 Leta 2018 je stevardesa najela odvetnika za zaposlovanje, ki je poslal pritožbo oddelku za človeške vire SpaceX, v kateri je pojasnil incident. Družba je pritožbo hitro rešila po seji mediacije, ki se je je Musk osebno udeležil in privolil v plačilo 250.000 dolarjev v zameno za obljubo, da ne bo prišlo do tožbe.

Kot prihajajo na plano različne zgodbe, pa naj bi imeli v podjetjih Elona Muska že leta velike težave s "kulturo spolnega nadlegovanja".

Kakšen bo epilog te afere, bo verjetno pokazal čas. Ali bo prava resnica prišla na dan, pa je verjetno vprašanje za milijon in ne 250.000 dolarjev.

Predsednica in izvršna direktorica SpaceXa Gwynne Shotwell je v elektronskem sporočilu vsem zaposlenih zagovarjala Elona Muska po obtožbah o spolnih zlorabah.Foto: REUTERS/Mike Blake
Predsednica in izvršna direktorica SpaceXa Gwynne Shotwell je v elektronskem sporočilu vsem zaposlenih zagovarjala Elona Muska po obtožbah o spolnih zlorabah.Foto: REUTERS/Mike Blake

image_alt
Tesla presegel cilje, Musk do ogromnega bonusa

Več iz rubrike