Edinstveni ležeči nebotičnik, ki zrcali okoliško pokrajino

Nenavadna nevidna hiša je ena najbolj iskanih nepremičnin v narodnem parku Joshua Tree.
Fotografija: Foto: Courtesy Invisible House
Odpri galerijo
Foto: Courtesy Invisible House

Nevidna hiša, ki ima obliko ležečega nebotičnika, je ena najbolj iskanih nepremičnin v narodnem parku Joshua Tree. Park se nahaja na jugovzhodnem delu Kalifornije, v bližini Arizone in Mehike, in predstavlja stičišče dveh puščav. Na zahodnem delu je puščava Mojava. V njej raste Joshua Tree. Gre za vrsto, ki je v bližnjem sorodstvu z drevesom življenja.
 
To unikatno nepremičnino so označili kot »bivalno umetniško delo sredi edinstvene pokrajine«. Predstavljena je bila v številnih revijah o oblikovanju in življenjskemu slogu.
 
image_alt
40-metrski luksuzni katamaran očara na prvi pogled

Kot poroča Travel Awaits, se hiša nahaja v sklopu zemljišča, ki se razprostira na 36,5 hektarja površine. Njen lastnik je filmski producent Chris Hanley, ki je znan predvsem po filmih The Virgin Suicides in American Psycho. Pri snovanju projekta se je povezal z umetnikom, arhitektom in industrijskim oblikovalcem Tomasom Osinskim. Pri gradnji hiše so bili uporabljeni najsodobnejši materiali in najnaprednejše tehnologije. Zasnovana je bila z mislijo na okolje, saj je njen ogljični odtis skoraj ničen.
 
Hiša se nahaja na samotni lokaciji. Od centra mesta Joshua Tree je oddaljena 10 minut, od Narodnega parka Joshua Tree pa 800 metrov. Posestvo ima svoj lastni vrh na nadmorski višini 1219 metrov. Okolica je prepredena s sprehajalnimi potmi.
Foto: Courtesy Invisible House
Foto: Courtesy Invisible House

Zunanjost obdana z zrcalnimi stekli

 
Nepremičnina zavzema nekaj več kot 500 kvadratnih metrov površine. Njena zunanjost je obdana z zrcalnimi stekli, zaradi česar se ta povsem zlije s pokrajino. Hkrati je osupljiv tudi razgled na okoliško pokrajino iz njene notranjosti.
 
V hiši se razprostira bazen, ki meri 30 metrov v dolžino. Ogreva se s pomočjo sončne energije, osvetljujejo pa ga večbarvne LED luči. Kuhinja je sodobno opremljena. Je bleščeče bela in iz marmorja. Ima dvojno pečico in dvojni umivalnik.
 
image_alt
Dinastija Rothschild: najbogatejša družina na svetu

V stavbi se nahajajo tri spalnice. V vsaki je zakonska postelja, ki tehta kar dve toni. Postelje so namreč iz marmorja, njihov okvir pa iz masivnega stekla.

Hanley in njegova žena oddajata dom v najem za dogodke, snemanje filmov in za oddih. Cena najema se začne pri 4300 evrih na dan.
Foto: Courtesy Invisible House
Foto: Courtesy Invisible House

Foto: Courtesy Invisible House
Foto: Courtesy Invisible House

 

Več iz rubrike