Z videoigrami staršem odplačala hipoteko

To, da je ustvarjanje video iger lahko donosen posel, dokazujeta enojajčna dvojčka Ben in Matthew Horton, ki pri 20 letih služita enormne zneske.
Fotografija: Matt in Ben Horton od malih nog služita z izdelavo in razvojem spletnih iger. FOTO: The Sun
Odpri galerijo
Matt in Ben Horton od malih nog služita z izdelavo in razvojem spletnih iger. FOTO: The Sun

Igranje video iger je sploh med mladimi izjemno priljubljena dejavnost. V današnjih časih je dostop do širokega nabora iger z različnimi tematikami enostaven. Igranje iger ali njihovo ustvarjanje lahko prinaša tudi dober zaslužek. Sploh v zadnjih mesecih, ko so številne dejavnosti prepovedane in so zaradi omejitvenih ukrepov mladi obsedeli pred računalniškimi ekrani, je industrija iger dosegla še večji porast.

Kot poroča spletni Mirror, sta možnost dobrega zaslužka prek video iger dobro unovčila tudi enojajčna dvojčka Matthew in Ben Horton. Prek iger namreč pri svojih 20 letih zaslužita prek 200.000 funtov (približno 223.000 evrov) letno. S svojimi prihodki sta pomagala tudi članom družine; po njuni zaslugi sta lahko starša predčasno odplačala hipoteko, dvojčka pa financirata tudi univerzitetno izobraževanje njunega brata in sestre.

Z video igrami sta začela služiti že pri svojih 13 letih. Na njunem bančnem računu se je naenkrat pojavil znesek v višini 600 funtov (nekaj manj kot 670 evrov), kar je njunega očeta najprej zaskrbelo, saj je mislil, da se ukvarjata s katero od sumljivih dejavnosti.

Matt se je posvetil video produkciji, Ben pa programiranju


Igranje iger jima kmalu ni več predstavljalo zadostnega izziva, zato sta se odločila, da bosta začela ustvarjati svoje lastne. Leta 2013 sta odkrila spletno platformo Roblox, prek katere se mladi lahko naučijo procesa ustvarjanja video iger, in zavihala rokave.
Matt se je posvetil učenju video produkcije, kar je dvojčkoma omogočalo, da sta lahko začela kreirati napovednike za igre, ki sta jih izdelala. Ben se je medtem začel poglabljati v učenje programiranja in uporabniških vmesnikov.

Dvojčka, ki prek video iger pri svojih 20 letih zaslužita prek 100.000 evrov letno. FOTO: REUTERS
Dvojčka, ki prek video iger pri svojih 20 letih zaslužita prek 100.000 evrov letno. FOTO: REUTERS
Pri 16 letih je Matt pripravil filmček o avanturističnih igrah The Last Guest, Ben pa je na podlagi napovednika ustvaril istoimensko igro. Projekt jima je že v prvem letu realizacije prinesel približno 75.000 evrov prihodkov. Matt je za Mirror ponosno dejal, da je imel predstavitveni film za igro The Last Guest na Youtubu kar 100 milijonov ogledov.

Ben in Matthew sta v dosedanjem času ustvarila že 20 iger. Po njunem opažanju se je število igralcev video iger v zadnjih mesecih zaradi vsesplošnih omejitev drastično povečalo. Opazila sta, da se je število ogledov njunih filmčkov v tem času podvojilo, igranje njunih iger pa je narastlo za 30 do 40 odstotkov.

Enojajčna dvojčka trenutno živita v Angliji, v predelu West Sussex. Ker se želita z video igrami ukvarjati tudi v prihodnje, je njuna velika želja, da bi se sčasoma preselila v Los Angeles, ki predstavlja eno globalnih središč igričarske industrije.
 

Več iz rubrike