Kateri so donosni posli s katerimi se ukvarja George Clooney?

Zvezdnik, ki se trenutno ponaša z okrog 550 milijonov dolarjev neto vrednosti, se poleg igranja ukvarja še z različnimi donosnimi posli.
Fotografija: George Clooney ima trenutno 550 milijonov dolarjev neto vrednosti bogastva. Foto: Jeff Overs/BBC/REUTERS 
Odpri galerijo
George Clooney ima trenutno 550 milijonov dolarjev neto vrednosti bogastva. Foto: Jeff Overs/BBC/REUTERS 

George Clooney je v Hollywoodu znano ime. Clooney je pričel kot igralec na malih zaslonih, nato pa je v svoji karieri napredoval na velika kinematografska platna hollywoodskih filmov.

Njegov velik preboj prišel, ko je dobil vlogo na Urgenci, kjer je igral Douga Rossa. Ta vloga v uspešni seriji mu je odprla številna vrata v prizadevanju za filmske vloge, saj je po tem njegova igralska pot strmo rasla in kmalu je pričel prejemati visoko plačo. Trenutno se ponaša s 550 milijonov dolarjev neto vrednosti.

image_alt
Države, ki so največ zaslužile na račun filmskega turizma

Clooneyjev uspeh v filmski industriji je največji prispevek k njegovi osebni neto vrednosti, toda Money Inc poroča, da Clooney svoje bogastvo pridobiva na različne načine, z vrsto različnih projektov, ki povečujejo njegov tok prihodkov. Kako torej George Clooney še zasluži svoje bogastvo?

Režiserske ambicije

Poleg uspešnih in donosnih filmov, v katerih je igral Clooney, se je preizkusil tudi s svojimi režiserskimi zmožnostmi. Leta 2001 je s kolegom režiserjem Stevenom Soderberghom soustanovil Section Eight Productions. To mu je omogočilo, da se je kot režiser uveljavil pri filmih, kot so Confessions Of A Dangerous Mind, The Monuments, in Good Night ter Good Luck.

Slavni igralec je tudi režiser. Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images
Slavni igralec je tudi režiser. Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images

Svoje že tako velikansko bogastvo si je poleg tistega, kar si je že zaslužil kot televizijski in filmski igralec še povečal z režiserskimi dohodki in hitro dvignil nivo kot poslovnež. 

Posel s tekilo

Eden najpomembnejših virov dohodka za znanega igralca sploh nima nobene zveze z igralstvom. Njegova ljubezen do tekile se je spremenila v ustvarjanje Casamingos Tequila, blagovne znamke alkohola, ki jo je soustanovil z Randejem Gerberjem in Mikeom Meldmanom.

Eden izmed donosnih poslov s katerimi se ukvarja George Clooney je tudi lastna tekila. Foto: Casamigos Tequila
Eden izmed donosnih poslov s katerimi se ukvarja George Clooney je tudi lastna tekila. Foto: Casamigos Tequila

Potem, ko so vložili 600.000 dolarjev in doživeli velik uspeh pri prodaji tekile, kot poroča Forbes, so sklenili velik posel, ko so podjetje prodali velikanu alkoholnih pijač v Veliki Britaniji, imenovanemu Diageo. Od tega si Clooney obeta okrog 333 milijonov dolarjev dobička.

image_alt
10-letni milijarder za svoj rojstni dan prejel Lamborghinija

Promocija blagovnih znamk

Clooney je svoj potencial dobičkonosnosti optimiziral tako, da se je povezal s podjetji, kot so Nespresso, Omega, Martini Vermouth in Fiat. Prevzem vloge javne podpore za te velike blagovne znamke je bila še ena mogočna točka več k dohodkom, ki jih je ustvaril.

Zasluži tudi s tem, da javno podpira določene izdelke in se pojavlja v reklamah zanje. Podjetja, s katerimi je sklenil posle, vključujejo 40 milijonov dolarjev vredno podporo Nespressa, skupaj z donosnimi posli z Omego, Martini Vermouthom in Fiatom. Z vsakim poslom, kjer sodeluje z blagovnimi znamkami, dobi milijonske vsote.

image_alt
Luksuzni avtomobili s katerimi se ponaša Jennifer Aniston

Več iz rubrike