10-letni milijarder za svoj rojstni dan prejel Lamborghinija

10-letnik iz Nigerije spada med najmlajše milijarderje na svetu. V svoji lasti ima med drugim dvorec, zasebno letalo in celo zbirko luksuznih avtomobilov.
Fotografija: Mompha mlajši je za svoj deseti rojstni dan prejel Lamborghinija v vrednosti 367.000 dolarjev. Foto: Posnetek zaslona/Luxury Launches
Odpri galerijo
Mompha mlajši je za svoj deseti rojstni dan prejel Lamborghinija v vrednosti 367.000 dolarjev. Foto: Posnetek zaslona/Luxury Launches

10-letni milijarder iz Nigerije, Muhammed Awal Mustapha, sliši tudi na ime Mompha mlajši. Večkrat pa je opisan kar kot »najmlajši milijarder na svetu«. Otrok, ki se je rodil s srebrno žlico v ustih, uživa več razkošja kot si ga mnogo ljudi v življenju sploh lahko predstavlja. Že pri šestih letih je postal lastnik svojega prvega dvorca, po svetu potuje z zasebnim letalom, ponaša pa se tudi z zbirko luksuznih avtomobilov.

image_alt
Svetovni milijarderji: Kje živijo in za kaj trošijo denar?

Vplivni oče je tudi sinu omogočil veliko bogastvo

Mophin oče Ismailia Mustapha je izvršni direktor Mompha Bureau De Change na otoku Lagos. Poleg posla se veliko ukvarja tudi s socialnimi omrežji na katerih spletni vplivnež rad razkazuje svoje bogastvo in razkošen način življenja, ki ga je omogočil tudi svojemu sinu.

image_alt
Srečni bogataši

Svojo popularnost na socialnih omrežjih si je povečal, ko je februarja 2018 delil podobo svojega Rolls Royca. Pogosto razkazuje svoje luksuzne avtomobile, zasebna letala in dvorce, ki jih ima v lasti v krajih, kot sta Nigerija in Dubaj.

Leta 2019 je oče Momphi mlajšemu za njegov šesti rojstni dan kupil prvi dvorec. Po poročanju tujih medijev je menda takrat zapisal: »Nakup lastnega doma je eden najboljših občutkov doslej, ki ga ni mogoče opisati z besedami in količinsko opredeliti v denarju.« Dodal je še, da pomirja, ko imaš po vseh vzponih in padcih kam iti.

Mopha mlajši se ponaša tudi z zbirko luksuznih avtomobilov. Foto: Posnetek zaslona/Luxury Launches
Mopha mlajši se ponaša tudi z zbirko luksuznih avtomobilov. Foto: Posnetek zaslona/Luxury Launches

Razkošni Lamborghini v 10. rojstni rojstni dan

Mompha mlajši, ki je med drugim znan tudi kot »najbogatejši otrok v Afriki,« ima poleg dvorca in privatnega letala tudi lastno zbirko luksuznih avtomobilov, ki se nenehno širi. Za 10. rojstni dan je prejel razkošnega Lamborghinija Aventadorja v vrednosti 367.000 dolarjev, navaja Luxury Launches.

Ob njegovem rojstnem dnevu je njegov oče objavil sliko, na kateri pozira pred rumenim Lamborghinijem, s pripisom: »»Imeti sina, kot si ti, je pravi razlog, da se veselimo življenja. Tvoj nasmeh je tudi razlog za našo nenehno srečo. Radi te imamo.« Na objavo se je odzvalo kar 1,2 milijona komentarjev oboževalcev.

image_alt
Flying Fox največja in najdražja jahta na voljo za najem


 

Več iz rubrike