Hiša na morju za zgolj 50.000 evrov

Kitajski podjetnik je s prijateljem arhitektom zasnoval sanjsko domovanje sredi ocena, za katerega ni odštel veliko denarja.
Fotografija: Domovanje sredi oceana. FOTO: HENAR / Autoevolution
Odpri galerijo
Domovanje sredi oceana. FOTO: HENAR / Autoevolution

Posamezniki, ki jim finančni položaj to omogoča, znajo biti precej domiselni glede snovanja svojega bivališča. Med njimi je tudi kitajski podjetnik Haruki Murakami, kateremu se je pred leti porodila precej nenavadna želja – odločil se je, da bi rad živel na odprtem morju.

FOTO: HENAR / Autoevolution
FOTO: HENAR / Autoevolution
V mladih letih se je pogosto posvečal ribolovu in jadranju in na tak način stkal tesno vez z morjem. Za svoj dom si je tako zamislil plavajoči otok. Na idejo je prišel, ko je opazoval plavajoče splave, ki jih lokalni ribiči uporabljajo, ko dlje časa preživijo na morju.

Pri realizaciji te nenavadne ideje se je kitajski podjetnik povezal s svojim dobrim prijateljem Dongom Xinmengom, ki je naredil načrt tega posebnega projekta.To zanimivo plavajoče domovanje se nahaja na otoku Dongshan v provinci Fujian na obali Kitajske. Je 500 metrov oddaljeno od obale. Z vseh strani ga obdaja morje. Gradnja je podjetnika stala približno 50.000 evrov, zahtevala pa je nekaj več kot eno leto trdega dela.

 
Objavil/a Henar hotel furniture manufacturer dne Petek, 18. december 2020

Zgradbo, v velikosti 600 kvadratnih metrov, z vseh strani obdajajo drsna steklena vrata, ki omogočajo čudovit panoramski pogled. Notranjost plavajoče hiše vključuje vse, kar je potrebno za bivanje; dnevno sobo, jedilnico in kuhinjo. Znotraj objekta sta tudi dve spalnici z lastno kopalnico. Iz spalnic je možen izhod na veliko teraso, ki predstavlja idealno točko za ribolov in druge aktivnosti ob morju.

Konstrukcija je izdelana iz materialov, kot so jeklo za ogrodje, aluminij, magnezij, mangan, tikovina in steklo, ki pričara čudovite razglede. Streha je odporna proti koroziji. Tla na krovu se dobro obnesejo ob različnih vremenskih razmerah. Udobni sedeži na terasi, pa omogočajo pristen stik z morjem.
 

Več iz rubrike