Cameron Diaz se je lotila ekološkega kmetovanja; za začetek novih vin

Igralka se je združila z modno podjetnico Katherine Power in ustvarila francosko roze in špansko belo Avaline, s poudarkom na preglednosti sestavin in zelenih praks.
Fotografija: Katherine Power (levo) in Cameron Diaz sta za mešanico izbrali nekaj manj znanega podpornega grozdja, med drugim Xarel-lo za belo vino in Caladoc za roze. FOTO: Justin Coit
Odpri galerijo
Katherine Power (levo) in Cameron Diaz sta za mešanico izbrali nekaj manj znanega podpornega grozdja, med drugim Xarel-lo za belo vino in Caladoc za roze. FOTO: Justin Coit

Znana ameriška igralka Cameron Diaz in njena dolgoletna prijateljica Katherine Power sta se razjezili. Tako kot številni ljubitelji vin sta iskali certificirano organsko vino z minimalnimi dodatki, vendar sta zaradi slabih zahtev glede označevanja sestavin v vinskem svetu, pogosto ostali praznih rok. Tako sta se svetovna megazvezda igralka in producentka ter modna podjetnica odločili, da bosta izdelali svojo linijo vin, imenovano Avaline, ki vsebuje francosko rose in špansko belo.

Duo iz Los Angelesa se je zadnji pridružil seznamu novih vinarjev slavnih - od športnikov do igralcev in hip-hop ikon. Obenem si želita, da bi se ločili od ostalih - s pojasnilom izvora organskih vin, veganom prijaznim postopkom ter poudarkom na minimalni uporabi dodatkov, kot so sulfiti – pojasnjujeta ikoni.



Tako Diaz kot Power že od malih nog začela ljubita vino, skupaj s kulturo, ki je spdaja zraven. Ko je Diaz živela v Parizu - stara 19 let -, se je naučila »piti vino kot Evropejci« z vsakim obrokom, je za Unfiltered zapisala po e-pošti. »Gre za užitek hrane in vina skupaj, prej kot zato, da se napijemo,« je dejaal Diaz. »V različnih fazah sem preizkusila različne žgane pijače, a vedno sem se vrnila k svoji prvi ljubezni: vinu.«


Steklenica vina in kozarec Avaline

Vinogradi, pod katere se je podpisala nova znamka Avaline, so izpolnili zahteve, ki omejujejo uporabo pesticidov in kemikalij ter dobili certifikate od svojih lokalnih oblastir. FOTO: Bakal Oste
Vinogradi, pod katere se je podpisala nova znamka Avaline, so izpolnili zahteve, ki omejujejo uporabo pesticidov in kemikalij ter dobili certifikate od svojih lokalnih oblastir. FOTO: Bakal Oste

Diaz in Power sta svojo pot blagovne znamke Avaline začeli aprila 2018, saj sta iskali istomiselne vodje vinogradov in vinarje. »Iskanje pravega partnerja se je začelo z iskanjem nekoga, ki že pripravlja vino, ki ustreza našim kriterijem: ekološko grozdje, veganom prijazno in čim manj aditivov,« je Power po e-pošti pojasnila za Unfiltered. »Od tam smo se podali na profil okusa vina in na sposobnost vinarja.« Pot iskanja sta zaključili v Provansi in Penedèsu na severovzhodu Španije, kjer sta obiskali vinograde in kleti ter določili modus operandi.

Kako je torej vino »veganom prijazno«? Avaline pri proizvodnji uporablja izključno veganom prijazne sestavine, med drugim bentonitno glino in grahove beljakovine.

Kar zadeva ekološko grozdje, so vinogradi, pod katere se je podpisala nova znamka Avaline, izpolnili zahteve, ki omejujejo uporabo pesticidov in kemikalij ter dobili certifikate od svojih lokalnih oblasti: pariškega biroja Veritas za roze vino in katalonskega sveta za ekološko pridelavo s sedežem v Barceloni (obe vini sta prejeli tudi odobritev od USDA, ki priznava ta mednarodna potrdila).

Diaz pravi, da bo več vin na voljo pozneje letos. Avaline je trenutno na voljo v trgovinah v New Yorku, New Jerseyju in Connecticutu, pa tudi na spletu, po 24 ameriških dolarjev na steklenico.
 

Več iz rubrike

Komentarji: