Armani bo odprl luksuzni hotel v Savdski Arabiji

Luksuzni hotel bo predstavljal interpretacijo Armanijeve gostoljubnosti in edinstveno arhitekturo območja, ki slovi kot središče bogatega življenjskega sloga.
Fotografija: Armani Hotel Diriyah. Foto: Diriyah Gate Development Authority (DGDA)
Odpri galerijo
Armani Hotel Diriyah. Foto: Diriyah Gate Development Authority (DGDA)

Savdska Arabija se ponaša z vedno več luksuznimi in razkošnimi hoteli za oddih. V tem je videl priložnost tudi Giorgio Armani, ki ima v mestu Diriyah načrt za gradnjo luksuznega hotela z imenom Armani Hotel Diriyah.

image_alt
V Savdski Arabiji kmalu prvi izjemno luksuzni Porsche hotel

Pri projektu sta moči sta združila Armani Hotels & Resorts ter Diriyah Gate Development Authority (DGDA). Hotelski kompleks bo predstavljal novo interpretacijo Armanijeve gostoljubnosti v dialogu z edinstveno arhitekturo in pokrajino tega območja, ki slovi kot vse bolj prepoznavno središče mednarodnega bogatega življenjskega sloga.

»Armanijev« hotel bo v Savdsko Arabijo pritegnil še več bogatih gostov

Območje Diriyah kjer bo mesto za novi luksuzni hotel, se nahaja 15 minut od Rijada. Razvoj območja Diriyah je sicer ključno gonilo vizije Savdske Arabije, ki bo obsegalo 13 okrožij, vključno z muzeji, kulturnimi ustanovami, vrhunskimi restavracijami, rezidencami, gostinskimi ponudbami, pisarniškimi prostori, maloprodajo in mnogimi znamenitostmi.

Giorgio Armani se veseli svojega novega luksuznega hotela. Foto: Posnetek zaslona/Hotelier Middle East
Giorgio Armani se veseli svojega novega luksuznega hotela. Foto: Posnetek zaslona/Hotelier Middle East

Hotel, ki ga je zasnoval Giorgio Armani s svojo interno ekipo za notranje oblikovanje in več znanimi arhitekti, bo vključeval dve restavraciji in 70 luksuzno opremljenih apartmajev, ki bodo imeli vsak svoj spa in bazen ter vrsto drugih sprostitvenih izkušenj.

V luksuznem hotelu bo tudi zdravilišče, navaja Luxury Travel Advisor. Hotel bo povezan s približno 18 ekskluzivnimi samostojnimi ultra-luksuznimi rezidencami znamke Armani, ki jih je Armani zasnoval in opremil z luksuzno notranjostjo, zunanjimi bazeni, urejenimi terasami in panoramskimi strehami.

Po desetih letih od odprtja hotelov Armani v Milanu in Dubaju tudi hotel v Savdski Arabiji

Giorgio Armani je gradnjo novega luksuznega hotela komentiral: »To je pionirski projekt, rojen iz ponovnega odkritja korenin: dialog med sedanjostjo in zgodovino, ki se mi zdi zelo fascinanten. Armani Hotel Diriyah mi omogoča, da izrazim svojo predstavo o življenjskem slogu in gostoljubju na posebej subtilen način. Po praznovanju desetih let od odprtja hotelov Armani v Milanu in Dubaju sem pripravljen sprejeti ta nov razburljiv izziv. Spodbuja me ta pobuda in sem vesel, da sem del projekta tako velikega geografskega in kulturnega obsega.«

image_alt
Srečni bogataši

Glavni izvršni direktor agencije za razvoj hotela Diriyah, Jerry Inzerillo je dodal: »Počaščeni smo, da smo za ta prestižni projekt partnerji z blagovno znamko Armani. Njihov eleganten in napreden pristop k sodobni gostoljubnosti bo prinesel novo dinamiko v ponudbo gostoljubnosti v Diriyah in razburljivo izkušnjo za goste Savdske Arabije.«

To je do sedaj Armanijev tretji globalni luksuzni projekt v zvezi z nepremičninami. Načrtovani datum odprtja novega hotela v Savdski Arabiji zaenkrat še ni določen. Podobno kot hotela v Dubaju in Milanu pa bodo Armani Hotel Diriyah upravljali Emaar Hospitality Group.

image_alt
Svetovni milijarderji: Kje živijo in za kaj trošijo denar?

Več iz rubrike