Amazon odpira prvo fizično trgovino z modnimi oblačili

Amazon eno od svojih virtualnih enot spreminja v resničnost. Podjetje v kratkem obljublja fizično trgovino z modnimi oblačili po zelo dostopnih cenah.
Fotografija: Foto: Amazon.com
Odpri galerijo
Foto: Amazon.com

V začetku leta je Amazon napovedal, da namerava letos odpreti veliko maloprodajno modno trgovino Amazon Style. Skoraj 3000 kvadratnih metrov velika trgovina se bo nahajala v nakupovalnem središču The Americana at Brand v Los Angelesu.

image_alt
Trgovska veriga za oblačila in izdelke za dom prihaja v Slovenijo

»Z veseljem predstavljamo Amazon Style, našo prvo fizično modno trgovino, kjer lahko kupci izbirajo med ženskimi in moškimi oblačili, čevlji in dodatki. Amazon Style vključuje najboljše elemente nakupovanja na Amazonu – odlične cene, izbiro in udobje – s popolnoma novo nakupovalno izkušnjo v trgovini, ki je zasnovana tako, da navdihuje,« so zapisali na spletni strani podjetja.

Popolnoma prilagojena nakupovalna izkušnja

Podjetje navaja, da so se za fizično trgovino odločili, ker želijo potrošnikom predstaviti nov način nakupovanja modnih znamk s posebno tehnologijo in po dostopnih cenah. V trgovini bo na voljo samo en kos vsakega izdelka. Po skeniranju kode z aplikacijo Amazon Shopping bodo lahko stranke izbrale velikost, barvo in ostale podrobnosti. S pritiskom na gumb bodo nato dodale artikel v kabino za pomerjanje ali pa ga bodo prenesle neposredno na blagajno.

Foto: Amazon.com
Foto: Amazon.com

Amazon obljublja popolnoma prilagojeno nakupovalno izkušnjo. Medtem ko stranka izbira med artikli, ji trgovina s pomočjo algoritmov strojnega učenja predlaga oblačila po meri. Če želijo prejeti bolj izpopolnjena priporočila, lahko pred nakupovanjem delijo informacije o svojem slogu in željah in si ponudbo, prilagojeno posebej zanje, ogledajo v aplikaciji.

»Cilj je prikazati več slogov, ne da bi morale stranke pri tem brskati po trgovini, da bi našle pravo barvo, velikost in prileganje,« je za CNBC povedala direktorica prihajajoče trgovine Amazon Style Simona Vasen.

Napredna tehnologija kupcem omogoča, da med pomerjanjem oblačil v garderobi nadaljujejo z nakupom, in sicer tako, da preko zaslona na dotik zahtevajo dostavo dodatnih artiklov.

image_alt
Odprtje trgovin brez blagajn, v katerih kupec vzame izdelke in odide

Velika izbira modnih znamk po dostopni ceni

Trgovina se bo osredotočila predvsem na oblačila, čevlje in modne dodatke po izboru modnih strokovnjakov in zvestih strank, ki redno nakupujejo v Amazonovi spletni trgovini.

Pri podjetju obljubljajo, da bo na voljo velika izbira modnih znamk po dostopnih cenah. Prostorska učinkovitost pa bo omogočala, da bo na voljo dvakrat več različnih slogov kot v običajni veleblagovnici.

image_alt
Kot najstnik brezdomec, danes uspešen podjetnik in milijonar

Amazon Style ne bo prva tovrstna trgovina. Amazon namreč upravlja z verigo trgovin s priročnimi izdelki Amazon Go, verigo knjigarn Amazon Books in trgovsko verigo Whole Foods.

Nedavna raziskava je pokazala, da je Amazon največji prodajalec oblačil v Ameriki, uradni podatki ameriškega ministrstva za trgovino pa kažejo, da predstavljajo nakupi v fizični trgovini 85 odstotkov celotne maloprodaje v ZDA. Tako se zdi odločitev o trgovini Amazon Style zelo smiselna, še navaja CNBC.

image_alt
To je najbogatejši človek vseh časov

Več iz rubrike