Kot najstnik brezdomec, danes uspešen podjetnik in milijonar

Harry Sandlers je bil pri 17 letih brez strehe nad glavo, nekaj let kasneje pa vodi dobičkonosno podjetje.
Fotografija: Harry Sandlers, Foto: Twitter
Odpri galerijo
Harry Sandlers, Foto: Twitter

Veliko danes uspešnih posameznikov je šlo v preteklosti skozi težke preizkušnje. Morda so jih prav te oblikovale v osebe, kakršne so postali. Hkrati jim je to verjetno dalo dodatno motivacijo, da so bili kasneje pripravljeni trdo delati in uresničiti svoje sanje. Ena takih navdihujočih zgodb je tudi o 23-letnem Avstralcu, ki je pri 17 letih ostal brez strehe nad glavo. Ko je iskal možnosti zaslužka, je iz hobija razvil poslovno idejo, danes pa je lastnik 6,8 milijonov evrov vrednega podjetja, poroča Mirror.
 
image_alt
V polovici izdelkov za ličenje našli nevarne kemikalije

Ko je bil Avstralec Harry Sandlers star 17 let, sta se njegova starša ločila. Zaradi novih okoliščin se je bil primoran odseliti iz svojega doma in iskati priložnostna prenočišča. Nekaj časa je bival v vladnih stanovanjih, eno leto pa je živel tudi kot brezdomec.  
 
Sandlers je za News.com.au povedal, da verjetno nihče ne pričakuje, da bo ostal brez doma. Dodal je, da ni prišel iz bogate družine in da se včasih zgodi, da prislužen denar ne zadošča za kritje osnovnih življenjskih stroškov.
 
V tistem obdobju je bilo vse, kar je Sandlers imel, podjetje za optimizacijo iskalnikov StudioHawk, ki ga je registriral v šoli.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Delo opravljal na starem šolskem računalniku v zavetišču za brezdomce

 
Z optimizacijo spletnih strani se je danes uspešen podjetnik srečal med opravljanjem dela za krajši delovni čas v eni od agencij. Kasneje si je prizadeval razviti svoj talent iz čiste nuje. Svoj prosti čas je posvetil navezovanju poslovnih kontaktov in drugim delovnim nalogam.
 
Delo je opravljal na starem šolskem prenosniku. Da bi lahko uporabljal internet in elektriko, se je odpravil v lokalno zavetišče za brezdomce.
 
Eno leto od ustanovitve podjetja je Harry z dejavnostjo zaslužil dovolj denarja, da se je lahko preselil v hišo, ki si jo je delil s sostanovalci. Takrat je podjetje ustvarilo približno 18.500 evrov, od tega je dobiček znašal skoraj 3700 evrov. Leta 2019 so prihodki narasli že na 1,36 milijona evrov.
 
image_alt
Analiza potrdila: Hrvaška se sooča s krizo stoletja

»Priti z nule do takega zneska je bilo kot nora vožnja. Zdi se nerealno početi vse te stvari, ko sem še nedolgo nazaj komaj zbral 10 evrov za hrano,« je za News.com.au navdušeno dejal Sandlers.
 
Dodal je še, da je odličen občutek zaslužiti toliko denarja, vendar se vse skupaj zdi, kot da sanja. Čeprav ima v lasti podjetje, ki je vredno več milijonov evrov, se, kot je povedal, še vedno velikokrat sprašuje, če neko manjšo stvar, ki jo želi kupiti, res potrebuje.

StudioHawk je danes butična agencija in prejemnica nagrad. V njej je 20 zaposlenih, poslovalnici pa se nahajata v Melbournu in Londonu. Sandlers je prepričan, da je podjetje danes tako uspešno zgolj zato, ker je bil pripravljen tvegati.
 

Več iz rubrike