5 najmlajših milijarderjev na svetu

Od petih najmlajših milijarderjev na svetu, trije živijo na Norveškem. Samo ena izmed njih pa je postala milijarderka po svoji zaslugi.
Fotografija: FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
FOTO: Shutterstock

Kaj bi si najprej kupili, če bi postali milijarderji? Luksuzni avto, prestižno vilo, ali mogoče super jahto? Potem razmišljate podobno kot 5 najmlajših dolarskih milijarderjev na svetu po oceni Forbesa za preteklo leto.  
 

Kylie Jenner 


Danes 23-letna Kylie, je postala najmlajša milijarderka na svetu pred enim letom. Njena neto vrednost je bila ocenjena na milijardo dolarjev. Bogastvo naj bi ji prinesel predvsem velik uspeh njenega kozmetičnega podjetja Kylie Cosmetics. Novembra 2019 je bilo podjetje ocenjeno na 1,2 milijarde dolarjev, potem ko je večinski delež prodala podjetju Coty za 600 milijonov dolarjev. 
image_alt
Bogataši si krog prijateljev izbirajo na poseben način

Kylie je zaslovela že kot majhna deklica z družinskim resničnostnim šovom Keeping up with the Kardashians. Svoj prvi kozmetični produkt – Kylie Lip Kit je lansirala leta 2015 in že takrat je bilo jasno, da bo kmalu postala zelo bogata.
Kylie Jenner je lastnica super jahte na kateri zelo rada preživlja sončne dneve. Foto: Profimedia, Splash
Kylie Jenner je lastnica super jahte na kateri zelo rada preživlja sončne dneve. Foto: Profimedia, Splash

Njen 1,4 hektarjev velik kompleks Hidden Hill v Kaliforniji med drugim krasi tudi več luksuznih avtomobilov, ki so skupaj vredni milijone.  

Kylie naj bi si svoje bogastvo zaslužila sama, predvsem s pomočjo kozmetičnega podjetja. Poleg snemanja televizijskih oddaj, je tudi uspešna influencerka in manekenka. Za eno sponzorsko objavo menda računa vrtoglavih milijon dolarjev.  
image_alt
V času pandemije nastalo 5,2 milijona novih dolarskih milijonarjev

Alexandra in Katharina Andresen 


Sestri z Norveške sta bili lansko leto, po oceni Forbesa, vredni 1,1 milijarde dolarjev. Vsaka ima v lasti 42,2-odstotka investicijske družbe Ferd, ki jo je ustanovil njun oče. 23-letna Alexandra je navdušena jahačica in zato tudi lastnica več konjev. Sestra Katharina, ki je le leto dni starejša, je modna navdušenka, zato velik del svojega bogastva zapravi za draga oblačila in ostale modne kose. Njeno omaro tako krasi ogromno torbic Louis Vuitton, čevljev znamke Louboutin in oblačila priznanih modnih ustvarjalcev.  
 

Gustav Magnar Witzøe
 

Četrti najmlajši milijarder na svetu prav tako prihaja iz Norveške. 26. letnik je 47-odstotni lastnik norveškega proizvajalca lososa SalMar, ki ga je ustanovil njegov oče. Fantova neto vrednost naj bi lansko leto znašala 2,3 milijarde dolarjev. Gustav se dobro znajde tudi v svetu mode. Maneken rad nakupuje modne čevlje prestižnih znamk. Svoje bogastvo zapravlja tudi za luksuzna potovanja. 
Gustav Magnar Witzøe je najbogatejši najmlajši milijarder na svetu. Foto: James Devaney/Getty Images
Gustav Magnar Witzøe je najbogatejši najmlajši milijarder na svetu. Foto: James Devaney/Getty Images

Elisabeth Furtwaengler 


Peta najmlajša milijarderka na svetu prihaja iz Nemčije. Neto vrednost 29-letnice je lani znašala1,2 milijarde dolarjev. Njen oče Hubert Burda, je lastnik nemške medijske družbe Burda Media, ki vključuje tudi nemški Playboy in Elle. Elisabeth je skupaj z bratom v upravnem odboru. Kot poroča Forbes je postala bogata, ko ji je oče predpisal 37,4-odstotni delež podjetja. Bolj kot moda, ji leži glasba, saj je zelo uspešna kantavtorka. 
image_alt
Milenijci spremenili življenjski slog in način dojemanja bogastva

Seznam mladih milijarderjev se vsako leto daljša. Nekateri so postali bogati s pomočjo dedovanja, drugim pa je to uspelo z lastnim delom. Vsem pa je skupno eno – iskanje sreče v dragih in luksuznih stvareh.  

Več iz rubrike