Špela Jug: »Meje obstajajo le tam, kjer jih narišemo sami.«

Naša sogovornica nikomur ne očita različnih stališč glede cepljenja proti covidu-19, a jo čudi tolikšno nezaupanje stroki.
Fotografija: Špela Jug: »Meje obstajajo le tam, kjer jih narišemo sami.« Foto: osebni arhiv
Odpri galerijo
Špela Jug: »Meje obstajajo le tam, kjer jih narišemo sami.« Foto: osebni arhiv

Na Svetu kapitala smo se tudi letos odločili podpreti projekt Inženirka leta, saj v resnici s tem podpiramo in dvignemo roke »za« znanost, razvoj, napredek, ekologijo, spolno enakopravnost, enako spolno zastopanost na vodstvenih položajih in smisel našega prizadevanja na slehernem delovnem mestu.

Pred januarsko razglasitvijo Inženirke leta 2021 bomo do božiča na Svetu kapitala ter na vseh platformah za podkaste in družabnih omrežjih objavili portrete vseh 10 nominirank. In ker nikakor ne želimo delati razlik med njimi, saj so v naših očeh že zdaj vse zmagovalke, smo v intervjuju zastavljali enaka vprašanja. No, skoraj. Saj je mimogrede načrtovan intervju postal prijeten klepet dveh žensk. Kar navsezadnje ob občasni togosti in krutosti sedanjega časa še kako prija. Vabljeni k poslušanju podkasta brez odvečnih in težkih razmišljanj, v katerim boste spoznali najlepše plati naših sogovornic in mehkobo pripovedovanih zgodb.

Danes predstavljamo Špelo Jug, procesno tehnologinjo na enoti Trdni izdelki v podjetju Lek. Naša sogovornica, ki je nominirana med porodniškim dopustom, saj je mlada mamica petmesečne dojenčice, nikomur ne očita različnih stališč glede cepljenja proti covidu-19, a jo čudi tolikšno nezaupanje stroki. Pravi, da ne verjame, da bi kdorkoli od bolnih ljudi zavrnil zdravilo, ki bi mu pomagalo ozdraveti. Torej, do farmacevtske industrije ima marsikdo grenak priokus le v času, ko je zdrav. Takoj ko zboli, se stališče povsem spremeni. Več v podkastu Svet kapitala s Petro.

Več iz rubrike