Tjaša Zupančič Hartner: Poučujem mlade, ker želim vračati družbi

Tjaša Zupančič Hartner je pogumna ženska, izjemna strokovnjakinja širokega duha, inovatorka, ki se lahko pohvali s pionirstvom na področju 3D printa.
Fotografija: Tjaša Zupančič Hartner: »Delati v inženirskem, 'moškem' svetu je praviloma zelo enostavno, saj govorimo isti jezik; jezik inženirjev.« Foto: osebni arhiv
Odpri galerijo
Tjaša Zupančič Hartner: »Delati v inženirskem, 'moškem' svetu je praviloma zelo enostavno, saj govorimo isti jezik; jezik inženirjev.« Foto: osebni arhiv

Na Svetu kapitala smo se tudi letos odločili podpreti projekt Inženirka leta, saj v resnici s tem podpiramo in dvignemo roke »za« znanost, razvoj, napredek, ekologijo, spolno enakopravnost, enako spolno zastopanost na vodstvenih položajih in smisla našega prizadevanja na slehernem delovnem mestu.

Tjaša Zupančič Hartner: »Tistega, kar me veseli, se lotim predano. Če me začne dolgočasiti, odidem.« Foto: osebni arhiv
Tjaša Zupančič Hartner: »Tistega, kar me veseli, se lotim predano. Če me začne dolgočasiti, odidem.« Foto: osebni arhiv
Pred januarsko razglasitvijo Inženirke leta 2021 bomo na Svetu kapitala in na vseh platformah za podkaste in družabnih omrežjih objavili portrete vseh 10 nominirank. In ker nikakor ne želimo delati razlik med njimi, saj so v naših očeh že zdaj vse zmagovalke, smo v intervjujih zastavljali enaka vprašanja. No, skoraj. Saj je mimogrede načrtovan intervju postal prijeten klepet dveh žensk. Kar navsezadnje ob občasni togosti in krutosti sedanjega časa še kako prija. Vabljeni k poslušanju podkasta brez odvečnih in težkih razmišljanj, v katerim boste spoznali najlepše plati naših sogovornic in mehkobo pripovedovanih zgodb.

Danes predstavljamo Tjašo Zupančič Hartner, vodjo oddelka operativne odličnosti v podjetju Varis Lendava. Je pogumna ženska, izjemna strokovnjakinja širokega duha in obzorij in inovatorka, ki se lahko pohvali s pionirstvom na področju 3D printa. Odlično se počuti v akademski sferi, v gospodarstvu, v velikih podjetniških sistemih ali v startupih. Kljub temu je tako skromna, da ji je šele prelet njene karierne poti ob nominaciji za Inženirko leta 2021 dal spoznanje, kako bogato pot je že prehodila. Kakšni so njeni pogledi na svet, na življenje in kakšni so njeni cilji, pa boste izvedeli v podkastu Svet kapitala s Petro.

Več iz rubrike