Branka Kranvogl: Neuspeh je zame motivacija za trdo delo

Nominiranka za Inženirko leta 2021 je s sodelavci prispevala svoj kamenček v mozaiku, da je cepivo proti covidu-19 prišlo na trg kar se da hitro.
Fotografija: Branka Kranvogl: Ne smemo se ustaviti. Vselej moramo razvijati sebe, zato menim, da je pred menoj še veliko doživetij in zanimivih življenjskih premikov. Foto: osebni arhiv
Odpri galerijo
Branka Kranvogl: Ne smemo se ustaviti. Vselej moramo razvijati sebe, zato menim, da je pred menoj še veliko doživetij in zanimivih življenjskih premikov. Foto: osebni arhiv

Na Svetu kapitala smo se tudi letos odločili podpreti projekt Inženirka leta, saj s tem v resnici podpiramo in dvignemo roke »za« znanost, razvoj, napredek, ekologijo, spolno enakopravnost, enako spolno zastopanost na vodstvenih položajih in smisel našega prizadevanja na slehernem delovnem mestu.

Pred januarsko razglasitvijo Inženirke leta 2021 bomo do božiča na Svetu kapitala in na vseh podkastovskih platformah in družabnih omrežjih objavili portrete vseh 10 nominirank. In ker nikakor ne želimo delati razlik med njimi, saj so v naših očeh že zdaj vse zmagovalke, smo v intervjuju zastavljali enaka vprašanja. No, skoraj, saj je mimogrede načrtovan intervju postal prijeten klepet dveh žensk. Kar navsezadnje ob občasni togosti in krutosti sedanjega časa še kako prija. Vabljeni k poslušanju podkasta brez odvečnih in težkih razmišljanj, v katerim boste spoznali najlepše plati naših sogovornic in mehkobo pripovedovanih zgodb.

Danes predstavljamo Branko Kranvogl, vodjo projektov v podjetju Cleangrad in nominiranko za Inženirko leta 2021. Kako razmišlja o kaosu, v katerega so nas pahnile zunanje okoliščine zaradi pandemije, kateri nasvet ji je prinesel največ koristi in kdaj je najbolj srečna, boste izvedeli v podkastu.

S sodelavci je nominiranka za Inženirko leta 2021 prispevala svoj kamenček v mozaiku, da je cepivo proti covidu-19 prišlo na trg kar se da hitro. Na to je gostja podkasta Svet kapitala s Petro izjemno ponosna. Odkar pomni, zgrabi za vsako delo in nikakor si ne zna predstavljati brezdelja.

S čim lahko Branka Kranvogl dokaže, da mladost in materinstvo nista oviri za odlično in predano delo ter za to, da v Sloveniji obstajajo podjetja, ki na stežaj odpirajo vrata mladim mamicam in kaj v zameno dobijo, boste izvedeli v podkastu. Vabljeni k poslušanju!

Izvleček intervjuja

SVET KAPITALA: Živite svoje poslanstvo ali ste šele na poti, ki vas vodi do cilja?

Branka Kranvogl: Zelo dobra ekipa smo in uživam v svojem poklicnem življenju. Foto: osebni arhiv
Branka Kranvogl: Zelo dobra ekipa smo in uživam v svojem poklicnem življenju. Foto: osebni arhiv
BRANKA KRANVOGL: Zelo uživam pri delu in v svojem življenju. A ne smemo se ustaviti; vselej moramo razvijati sebe, zato menim, da je pred menoj še veliko doživetij in zanimivih življenjskih premikov.

SVET KAPITALA: Ste bili presenečeni, ko so vam iz podjetja sporočili, da ste uspešno opravili razgovor za službo in službo tudi dobili?

BRANKA KRANVOGL: Zelo, saj sem mlada mamica in mlade mamice niso najbolj zaželena delovna sila. A to je škoda, saj delodajalci, ki mamic ne želijo zaposliti, zamujajo priložnost imeti odlično in predano zaposleno, ki se za svoje delo potrudi več kot 100-odstotno.  

SVET KAPITALA: Zakaj vam je všeč delo inženirke?

BRANKA KRANVOGL: Ker je delo pestro. Rišem načrte, sestankujem z naročniki, snujem ideje s sodelavci. Zelo dobra ekipa smo in uživam v svojem poklicnem življenju.

Več iz rubrike