Notranji mir je le eno misel stran

Ena večjih napačnih predstav je prepričanje, da so potrebna leta, da bi našli modrost.
Fotografija: Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Foto: Shutterstock

Da bi dosegli mentalno stabilnost in notranji mir, smo samo eno misel stran. Če le uspemo najti to eno samo misel.

Skozi celotno zgodovino so ljudje doživljali uvide, ki so nemudoma spontano in popolnoma spremenili njihovo vedenje in njihova življenja ter jim prinesli srečo, za katero si prej niso predstavljali, da jo je možno doseči.

Gre za to, da pot do modrosti v resnici ni povezana s časom.

image_alt
Stres, ki si ga povzročamo sami

Da dosežemo mentalno stabilnost, potrebujemo iz trenutka v trenutek zdrave misli. In take misli so lahko leta ali pa samo sekundo stran.

Spiritualna energija vseh stvari, bodisi v obliki ali brez oblike, je poznana po različnih imenih.

Narava je na primer samo fizična oblika, skozi katero se manifestira spiritualna energija. Pomembno je, da se naučimo gledati globoko v svojo dušo, saj tukaj ležijo vsi odgovori, ki jih iščemo.

Naše misli in občutki so ogledalo duše.

Vsako živo bitje doživlja življenje kot individuum, zato ljudje živimo in vidimo različne resničnosti. Univerzalna resnica, ki leži v vsakem živem bitju, je nespremenljiva in večna.

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Božansko prehaja iz brezobličnega v obliko in kot človeška bitja smo oboje; gledalci in udeleženci tega spiritualnega teatra, ki ga imenujemo življenje.

Veliki mistiki sveta, ki so se trudili razložiti to znanje, so se posluževali metafor, saj so se zavedali, da so njihove besede le zastopale duhovno modrost, ki leži v zavesti vseh človeških bitij.

Vse človeške psihe so vsidrane v univerzalni resnici in psiha nobene osebe ni boljša od psihe druge. Razlikujemo se samo po nivoju psihološkega in spiritualnega razumevanja, ki variira od enega do drugega.

image_alt
Vsi smo v istem čolnu

Besede so le oblika. Zato je pomembno, da ne poslušamo samo besed. Bolj pomembno je tisto, kar nam poskušajo besede posredovati; sporočilo onkraj besed.

To lepo prikaže metafora, ki pravi takole: Ni glina tista, ki predstavlja skulpturo, ampak jo predstavlja oblika, ki jo je ustvaril umetnik.

Tako kot glina tudi naše misli niso resničnost. Je pa res, da se naše osebne resničnosti oblikujejo skozi miselne procese.

image_alt
Moč pozitivnih in negativnih prepričanj

V trenutku našega rojstva univerzalni um odkrije kreacijo in tako se rodi dualnost. Odslej tako živimo v svetu, ki ga upravljajo naše misli.

Ko uspemo doseči čistost in jasnost misli, se tudi odgovori, ki jih iščemo, pojavijo sami od sebe, saj je to, kar iščemo, zmeraj v nas in je tam vedno bilo.

V tišini naših umov leži ustvarjalnost, katere rezultat sta radost in modrost, ki ju vsi iščemo.

Vir: The missing link; Syd Banks

Več iz rubrike