»Zahvala mora biti predvsem iskrena, takšna ne potrebuje nobenih dodatkov.« (VIDEO)

Izziv Sveta kapitala, s katerim v okviru mednarodnega tedna sreče na delovnem mestu, ki je bil prejšnji teden, spodbujamo boljše medsebojne odnose, so sprejeli v Skazi.
Fotografija: Borut Bračun, Anita Atelšek, Sara Tajnšek Jošt: »Zahvala mora biti predvsem iskrena, tako ne potrebuje nobenih dodatkov.«
Odpri galerijo
Borut Bračun, Anita Atelšek, Sara Tajnšek Jošt: »Zahvala mora biti predvsem iskrena, tako ne potrebuje nobenih dodatkov.«

Naloga današnjega dne je, da se zahvalimo trem sodelavcem.

Za kaj vse se sodelavcem zahvalimo in kdaj na zahvale pozabimo? Kaj, če se zaposleni podrejenemu nikoli ne zahvali? Ali se sploh mora? Zakaj je besedico hvala tako težko izreči?

Zahvaljevanje ni dobrodošlo samo za tistega, ki ga prejme, ampak tudi za tise, ki ga izrečejo. Raziskave kažejo, da so ljudje, ki se dnevno zahvaljujejo, manj pod stresom oziroma je njegov učinek manjši, so srečnejši in tudi imunsko odpornejši.
 
Tu si oglejte video


21 poskočnih korakov do sodelavcev. Grafika: Svet kapitala
21 poskočnih korakov do sodelavcev. Grafika: Svet kapitala


Več iz rubrike

kariera

Zmagovalna poteza - iz športa v posel

Trdo delo. Vztrajnost. Strast. Strategija. Dober team. Recept za zmago je podoben, pa če se zanjo borite v pisarni ali na igrišču.

kariera

Ustanovitelj največjih duty free prodajaln bo letos bankrotiral

Enkrat v tem letu bo genialni 89-letni irsko-ameriški gospod po imenu Chuck Feeney bankrotiral. Ni povsem prepričan, kdaj se bo to zgodilo, vendar se tega dneva zelo veseli.

kariera

[INTERVJU] Inženirka leta doc. dr. Aida Kamišalić Latifić, predavateljica in ra…

Doc. dr. Aida Kamišalić Latifić je zgled, kam pripeljejo ambicija, pogum in vztrajnost, če pot osvetljuje svetilnik znanja in zaupanje vase.

kariera

Tradicionalni način upravljanja podjetja je preteklost

Tradicionalni menedžer vedno najprej išče krivce, nato pa želi kot »krizni superman« hipoma reševati še probleme.

Komentarji: