Strast do avtomobilov jo je pripeljala do 14,4 milijona evrov

35-letna vlogerka je svojo strast do avtomobilov pretvorila v uspešno kariero. Zdaj je na področju avtomobilizma ena najbolj priljubljenih vplivnic na svetu.
Fotografija: Alex Hirschi, Foto: Getty Images
Odpri galerijo
Alex Hirschi, Foto: Getty Images

Alex Hirschi je 35-letna vlogerka, katere premoženje je ocenjeno na 14,4 milijona evrov. Drži se je tudi vzdevek »Supercar Blondie«. Živi v Dubaju, na družbeni sceni pa se pojavlja že več kot deset let, poroča SCMP.

Alex Hirschi sicer prihaja iz avstralskega Queenslanda, leta 2008 pa se je preselila v Združene arabske emirate, v Dubaj. Tam je svojo kariero začela kot bralka novic in voditeljica za radijsko postajo Dubai Eye 103.8. V sklopu dela je intervjuvala tudi različne znane osebnosti o njihovi ljubezni do avtomobilov. Med njenimi gosti sta bila tudi John Travolta in Jake Gyllenhaal.
image_alt
Nekdanji olimpijec Ryan Lochte: od milijonarja do reveža

Leta 2015 je začela Hirschijeva ob redni zaposlitvi objavljati na Instagramu vloge o avtomobilih. Takrat je imela zgolj 300 sledilcev. Njeni vlogi so bili med ljudmi odlično sprejeti. Hobi ji je začel kmalu prinašati milijone, zato se je leta 2018 odločila zapustiti službo na radijski postaji in se v celoti posvetiti snemanju avtomobilističnih vlogov.

Danes je na svetovni ravni ena najbolj znanih vlogerk. Na Instagramu ima že devet milijonov sledilcev, na Youtubu 6,5 milijona naročnikov in 39 milijonov sledilcev na Facebooku. Njeno premoženje je bilo letos ocenjeno na 14,4 milijona evrov.
image_alt
Športna senzacija: 17-letnik podira svetovne rekorde Usaina Bolta

Partner je njena desna roka


Nik Hirschi, partner vplivnice, je hkrati tudi njen  menedžer in snemalec. Včasih je bil zaposlen na banki, leta 2018 pa se je odločil pustiti službo in od takrat naprej je ženina desna roka pri kreiranju vsebin.

Alex Hirschi je zaradi svoje prepoznavnosti leta 2019 v sklopu snemanja epizode britanskega televizijskega šova Top Gear dobila možnost dirkati proti The Stigu. Pojavljala se je tudi ob voditeljih Richardom Hammondom in Jamesom Mayem.

Njena uspešna kariera ji je omogočila, da se je lahko vozila v nekaterih najbolj vznemerljivih avtomobilih na svetu. Med njimi so tudi BMW 3.0 CSL Hommage R, Ferrari 599 GTZ in Lamborigini Terzo Millennio.
image_alt
Ponekod cepljenje že obvezno; sosedje začenjajo s tretjim odmerkom

Navdušena tudi nad električnimi avtomobili


Hirschijeva je lani za britansko revijo GQ povedala, da je pred vsesplošno karanteno  prodala svojega Lamborghinija Huracana in v času pandemije ni imela lastnega prevoznega sredstva. Navdušena je tudi nad električnimi avtomobili, ki so bolj prijazni do okolja, je poudarila.
image_alt
Razkošno življenje Cristiana Ronalda

»Električni avtomobili niso sterilni in dolgočasni. Nekateri najboljši in najhitrejši avtomobili, ki bodo prišli letos na trg, so električni,« je navdušeno dodala Alex Hirschi.
 

Več iz rubrike