Poslovne ideje, s katerimi lahko dobro zaslužite

Katere poslovne priložnosti lahko v letu 2022 prinesejo dodaten zaslužek?
Fotografija: Delo od doma omogoča več svobode. Foto: GettyImages
Odpri galerijo
Delo od doma omogoča več svobode. Foto: GettyImages

V zadnjem letu se globalni trg dela sooča s povečanim številom odhodov zaposlenih. Številne raziskave so pokazale, da je ogromno ljudi zapustilo svoja delovna mesta v iskanju novih boljših priložnosti. V želji po večji svobodi pa se nekateri odločajo za samostojno podjetniško pot. Spletni portal Next Advisor navaja nekatere poslovne priložnosti, ki vam lahko v letu 2022 prinesejo dodaten zaslužek.

image_alt
Pri 81 letih je postala najstarejša razvijalka aplikacij na svetu

Spletni tečaj

Popularnost spletnih izobraževanj je v zadnjih letih močno dvignila pandemija covida-19 s spremljajočimi omejitvami. Po nekaterih podatkih naj bi bila industrija spletnih izobraževanj leta 2020 vredna 250 milijard dolarjev, do leta 2027 pa naj bi se vrednost povzpela do 1000 milijard dolarjev.

Spletni tečaji so dobra ideja za dodaten zaslužek, če menite, da lahko s svojim znanjem pomagate drugim. Začetni denarni vložek je relativno majhen, edino, za kar morate poskrbeti, je občinstvo in kakovostna vsebina.

Spletni tečaji so vedno bolj popularni. Foto: Pixabay
Spletni tečaji so vedno bolj popularni. Foto: Pixabay

Izdelava domačih izdelkov

Izdelava domačih izdelkov je med pandemijo postala pravi poslovni hit, kar pa hkrati pomeni, da je konkurenca zelo velika. Poznavalci zato svetujejo, da preden se podate na to pot, dobro raziščete trg in razmislite, kaj in komu lahko prodajate. Pri tem naj vas vodita kreativnost in dober čut za ljudi. Le unikatni izdelki, izdelani z mislijo na potrebe potencialnih strank, vas bodo lahko pripeljali do dobrega zaslužka.

Odprite spletno trgovino

Če niste ustvarjalni, pa bi vseeno radi prodajali, lahko odprete spletno trgovino in prodajate tuje izdelke. Lahko poiščete domače obrtnike in se z njimi dogovorite za prodajo njihovih izdelkov, lahko pa tržite izdelke, uvožene iz tujine. V tem primeru imejte v mislih, da je v zadnjem času zaradi določenih okoliščin globalna dobavna veriga zelo motena, zato bodite na to pripravljeni.

image_alt
V nekaj letih letih iz nič ustvarili več milijonov vredno pivovarno

Fitnes coaching

Na neki točki v življenju je hujšanje cilj skoraj vsakega izmed nas, še posebej pred poletjem. Zato bodo vadbeni trenerji in prehranski svetovalci vedno zelo iskani. Vendar ni dovolj, da sami telovadite in se zdravo prehranjujete. Če želite postati trener fitnesa, morate najprej opraviti nekaj izobraževanj in pridobiti veljavno licenco, enako velja za prehranskega svetovalca.

Second Hand trgovina

Kupovanje oblačil iz druge roke je poceni, predvsem pa dobro za naš planet. Čeprav se zdi, da ljudje še nismo dovolj trajnostno ozaveščeni, postajajo trgovine z rabljenimi oblačili vedno bolj moderne. Za začetek potrebujete rabljena oblačila in prostor, kjer jih boste skladiščili. Glede na vašo lokacijo in čas, se odločite, ali jih boste prodajali preko spleta ali v fizični trgovini. Da boste lahko svoj novi posel čim bolj gladko zagnali, boste morali najprej opraviti nekaj izobraževanj.  

Postanite Freelancer

Znate dobro pisati, risati, obvladate digitalni marketing, kodiranje ali tuje jezike? Vsaka veščina vam lahko prinese dodaten zaslužek. Preden se podate v te vode, raziščite, kakšna je konkurenca ponudnikov istih storitev in za kakšno ceno se lahko prodate, šele nato pustite redno službo. Računalnik, vaše znanje in dobra internetna povezava je vse, kar potrebujete, da začnete novo kariero.

image_alt
Veliki odstop ali velika vrnitev zaposlenih?

Več iz rubrike