»Ko delamo večje projekte, za glasbo ni prostora.«(VIDEO)

Izziv Sveta kapitala, s katerim v okviru mednarodnega tedna sreče na delovnem mestu, ki je bil konec septembra, spodbujamo boljše medsebojne odnose, so sprejeli v Eventimu.
Fotografija: Eventim Foto: Milka Bizovičar
Odpri galerijo
Eventim Foto: Milka Bizovičar

Naloga današnjega dne je narediti seznam pesmi, ki nas osrečujejo pri delu.

Raziskave razkrivajo, da ima glasba pozitivne učinke na učinkovitost in dobro počutje zaposlenih na delovnem mestu. Tako naj bi 88 odstotkov zaposlenih, ki si med delom vrtijo glasbo, bilo uspešnejših od sodelavcev, ki delajo brez nje. Glasba je menda tudi zdravilo za zmanjšanje stresa, posebno moč naj bi imela predvsem klasična različica, izboljšuje motivacijo in pomaga pri povezovanju ljudi. Pri devetih od desetih sodelavcih se izboljšajo rezultati, ko začnejo poslušati glasbo.

Kako glasba vpliva na delovno vnemo? Katera zvrst najbolj »deluje« pri različnih razpoloženjih in kako se izogniti slabi volji v timu, če okus vseh ni podoben?

Tu si oglejte video21 poskočnih korakov do sodelavcev. Grafika: Svet kapitala
21 poskočnih korakov do sodelavcev. Grafika: Svet kapitala

Več iz rubrike

kariera

Zmagovalna poteza - iz športa v posel

Trdo delo. Vztrajnost. Strast. Strategija. Dober team. Recept za zmago je podoben, pa če se zanjo borite v pisarni ali na igrišču.

kariera

Ustanovitelj največjih duty free prodajaln bo letos bankrotiral

Enkrat v tem letu bo genialni 89-letni irsko-ameriški gospod po imenu Chuck Feeney bankrotiral. Ni povsem prepričan, kdaj se bo to zgodilo, vendar se tega dneva zelo veseli.

kariera

[INTERVJU] Inženirka leta doc. dr. Aida Kamišalić Latifić, predavateljica in ra…

Doc. dr. Aida Kamišalić Latifić je zgled, kam pripeljejo ambicija, pogum in vztrajnost, če pot osvetljuje svetilnik znanja in zaupanje vase.

kariera

Tradicionalni način upravljanja podjetja je preteklost

Tradicionalni menedžer vedno najprej išče krivce, nato pa želi kot »krizni superman« hipoma reševati še probleme.

Komentarji: