Podjetja z najbolj zadovoljnimi zaposlenimi

Nekatera podjetja si še posebej prizadevajo, da bi kar najbolje poskrbela za svoje zaposlene.
Fotografija: V časih, ko se zaposlitvene priložnosti ponujajo na vsakem koraku, si morajo podjetja še toliko bolj prizadevati, da bi obdržala dober kader. Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
V časih, ko se zaposlitvene priložnosti ponujajo na vsakem koraku, si morajo podjetja še toliko bolj prizadevati, da bi obdržala dober kader. Foto: Shutterstock

V časih, ko se zaposlitvene priložnosti ponujajo na vsakem koraku, si morajo podjetja še toliko bolj prizadevati, da bi obdržala dober kader. To lahko storijo s tem, da ponudijo visoke plače, dobre pogoje dela in pokažejo, da jim je mar za svoje zaposlene. Podjetja, ki dobro poskrbijo za svoje zaposlene, pomembno zmanjšajo delež fluktuacije.
 
Pred kratkim so bili objavljeni izsledki raziskave, ki jo je izvedel Comparably. Vanjo je bilo vključenih 70.000 ameriških podjetij. Ugotavljalo se je, v kolikšni meri so njihovi delavci zadovoljni z delovnim okoljem, plačami ter ugodnostmi in cilji podjetja. Anketiranci so morali odgovoriti, če se pri delu soočajo z izgorelostjo, če se veselijo sodelovanja s sodelavci in če so ponosni, da so del podjetja. V raziskavi je bila zagotovljena anonimnost sodelujočih.
image_alt
Odraščala v revščini, danes zasluži 10 milijonov dolarjev letno

Adobe se lahko pohvali z nagrajevalno kulturo in spodbudnim delovnim okoljem

 
Na prvem mestu lestvice se je znašlo podjetje Adobe. Tako dobra uvrstitev na lestvici naj bi bila posledica predvsem pozitivnih povratnih informacij, ki jih zaposleni prejemajo. Po mnenju delavcev se lahko podjetje pohvali z nagrajevalno kulturo in spodbudnim delovnim okoljem.
 
Gloria Chen, glavna direktorica podjetja Adobe, je povedala, da se je vodstvo v času pandemije še toliko bolj posvetilo zaposlenim. Z anketami so redno merili njihovo razpoloženje, organizirali pa so tudi redne sestanke, na katerih so razpravljali o morebitnih rešitvah, s katerimi bi kar najbolj naslovili spreminjajoče se potrebe svojega kadra.
 
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Kot odgovor na nove razmere so nato uvedli 20 dodatnih plačanih prostih dni za zaposlene, ki so bili zaradi pandemije neposredno prizadeti, fleksibilen delovni čas za tiste, ki so se morali posvetiti negi otrok, in letni dodatek kot povračilo za dobro počutje v višini 520 evrov letno.
 
»Srečo imamo, da so naši zaposleni pristni in da vlagajo v našo kulturo in skupnost. Predlog za mnoge rešitve, ki smo jih uvedli, so dali zaposleni sami,« je dodala Chenova. Razložila je tudi, da bo podjetje zaposlenim tudi po koncu pandemije omogočilo delo od doma, če si bodo tega želeli in bo to zanje izvedljivo. V prihodnje v podjetju načrtujejo izvedbo številnih globalnih raziskav, fokusnih skupin, delavnic in delovnih sej.
image_alt
Znaki, da je prišel čas za upokojitev

V spodnji tabeli so prikazana še preostala podjetja, ki so se v raziskavi uvrstila na najvišja mesta glede na zadovoljstvo njihovih zaposlenih.
 
Uvrstitev Podjetje Dejavnost
1. Adobe Programska oprema
2. RingCentral Storitve v oblaku
3. Hubspot Programska oprema
4. Peloton Prodaja športne opreme
5. Microsoft Programska oprema
6. Farmers Insurance Zavarovalniške in finančne storitve
7. IBM Strojna in programska oprema
8. Medallia Programska oprema
9. Zoom Video Communications Komunikacijska tehnologija
10. Experian North America Finančne storitve
Vir: Comparably
image_alt
Kot najstnik brezdomec, danes uspešen podjetnik in milijonar

Več iz rubrike