Odraščala v revščini, danes zasluži 10 milijonov dolarjev letno

Rachel Rodgers je ustanoviteljica večmilijonskega podjetja, ki je podelila nasvete, kako ustvariti bogastvo.
Fotografija: Rachel Rodgers. Foto: Chelsea Sanders / CNBC
Odpri galerijo
Rachel Rodgers. Foto: Chelsea Sanders / CNBC

Rachel Rodgers je odraščala v revni newyorški četrti. Že kot otrok je imela občutek, da se vsi okoli nje zgolj trudijo preživeti. Sama si takega življenja ni želela in verjela je, da si lahko ustvari drugačno prihodnost. To ji je z odločenostjo, nenehnim pridobivanjem znanja in trdim delom na koncu tudi uspelo.
 
Zdaj teče že 11 let, odkar vodi Rodgersova uspešno podjetje Hello Seven, ki letno ustvari kar 10 milijonov dolarjev. Ženske izobražuje, kako zaslužiti več denarja in si ustvariti bogastvo. Svoje znanje deli prek spletne strani, podcastov in knjige 'We should all be Millionaires'. Za bralce Acorns + CNBC je delila svoje preizkušene finančne nasvete, ki so po njenem prepričanju ključ do finančnega uspeha.
image_alt
Od skromnih začetkov do 1,7 milijarde evrov vrednega podjetja

Sprememba mišljenja glede denarja

 
Rodgersova pravi, da je bila včasih prepričana, da ne zna ravnati z denarjem. Kasneje je ugotovila, da nas, sploh ženske, prav mediji velikokrat prikazujejo kot zapravljive in zato ponotranjimo tako razmišljanje. Uspešna podjetnica je prepričana, da je to napaka in ovira. Znati dobro ravnati z denarjem je po njenih besedah veščina, ki se jo lahko priuči vsak.
 
Pri spremembi miselnosti glede denarja je Rodgersovi veliko pomagal njen mož. Kljub temu da je odraščal še v večji revščini kot ona, z denarjem ni bil obremenjen. Pomagal ji je, da ni več obravnavala vsakega dolarja, kot da je zadnji. Začela si je zaupati, da je pametna in iznajdljiva ter da lahko dobro presodi, za kaj je smiselno potrošiti denar in za kaj ne.
 
Rodgersova je danes prepričana, da biti dober z denarjem enostavno pomeni zaupati vase. Vsakič, ko se danes pojavijo podobni miselni vzorci, jih preusmeri in preoblikuje svoje mišljenje. Reče si, da verjame, da lahko sprejema pametne odločitve. Zaupa si, da tudi če bi kdaj izgubila vse, ima dovolj znanja, da bi si povrnila premoženje.
 
S pozitivnim pristopom do denarja si je zagotovila mirnejše življenje, hkrati pa si je odprla pot za rast na tem področju. Začela je vlagati vase, se dodatno izobraževati in sčasoma je bil kupček denarja čedalje večji.
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Za vzpostavitev uspešnega poslovanja je potreben čas

 
Rodgersova poudarja, da njen uspeh ni prišel čez noč, ampak je morala zanj trdo delati sedem let. Priznava tudi, da ji brez pomoči drugih ne bi uspelo. Po tem, ko je diplomirala na pravni fakulteti, je imela hkrati še veliko dela z varstvom svojih otrok. Želela je najti način, da bi zaslužila denar, ne da bi ji bilo treba delati cele dneve. Čim več časa je namreč želela preživeti s svojo družino.
 
Povedala je, da je v začetku preizkušala več podjetniških idej in ugotavljala, kaj je donosno in kaj ne. Šele ko je začela širiti ekipo in začela svoje obveznosti prerazporejati na zaposlene, se je začelo podjetje precej širiti, hkrati pa si je lahko privoščila več prostega časa.
 
Rodgersova vsem, ki se odločajo za ustanovitev podjetja, predlaga, da razmislijo o vzpostavitvi trajnostnega podjetja z možnostjo rasti. Pri tem se je smiselno vprašati, kateri posameznikovi talenti, znanja in zmožnosti bi lahko drugim spremenili življenje in jim polepšali dan.
image_alt
Kot najstnik brezdomec, danes uspešen podjetnik in milijonar

Ključno je povezovanje z ljudmi, ki delijo podobno vizijo

 
Rodgersova se je tekom svoje karierne poti naučila, da je za dolgoročen uspeh zelo pomembno imeti ob sebi prave ljudi. Prepričana je, da sta v težjih situacijah prav energija in zagon njene ekipe tisto, kar jo dvigne.
 
Rodgersova je spoznala, kako pomembno je ustvarjati dobre odnose z ljudmi. Številni posamezniki, ki jih je spoznala, še preden se je podala na podjetniško pot, so danes njene stranke, sodelavci in prijatelji. Ustanoviteljica podjetja Hello Seven verjame, da je povezovanje s podobno mislečimi posamezniki ključ do uspeha.
 

Več iz rubrike