Peter Herman

O avtorju

Peter Herman kot finančni svetovalec svetuje že več kot 13 let. Ima karierne izkušnje iz področij bančništva, plemenitih kovin, zavarovalništva, investicijskih skladov in delnic ter kripto sveta. V svoji karieri je svetoval že več kot 1600 posameznikom in podjetjem, kako upravljati osebne finance, kako izbrati prave naložbe glede na potrebe in življenjske cilje.

Svetuje za podjetje Tim Valores d.o.o.. Podjetje je specializirano za naložbe v plemenite kovine ter finančna svetovanja na področju zahtevnih finančnih rešitev.

finance

Bo zlato kmalu doseglo rekordne vrednosti?

V obdobju zadnjih 10 let verjetno ni bilo tako izrazitih in pomembnih razlogov za nakup in lastništvo zlata kot ravno danes.

finance

Razlogi za padec cene zlata in prihodnja pričakovanja

Zlato beleži nihaje in korekcije v ceni, medtem ko srebro zaenkrat zelo dobro ohranja vrednost.

finance

Zlato ali bitcoin, to je zdaj vprašanje

Tekmovanje in sodelovanje sta neizogibna dejavnika, ki krojita naše odnose in vsakdanje življenje, to pa velja tudi, ko gre za izbiro najboljših in najprimernejših naložb.

finance

Zakaj je vrednost vsakega evra v naših denarnicah čedalje manjša

Ste kdaj razmišljali o negativnem vplivu inflacije na vaše premoženje in zakaj je poleg davkov ter nepredvidenih stroškov to ena največjih groženj našemu premoženju?

mnenja

Surovine so na pragu velikega vzpona v ceni

Surovine so v zadnjem desetletju doživljale padajoči trend, pravzaprav smo bili priča enem najdlje trajajočih padajočih trendov na trgu surovin v zgodovini, kateremu pa se obeta ponoven preobrat.

mnenja

Veliki investitorji odpirajo denarnice; zlato vse bolj priljubljeno

Zlato že stoletja zagotavlja zaščito premoženja in ohranjanje kupne moči vsakega posameznika, svojo superiornost na daljši rok v primerjavi s fiat valutami, dokazuje tudi v trenutnem obdobju.

finance

Je srebro res naložba desetletja?

Srebro je bilo v preteklosti znano kot zlato »majhnega« človeka, v nekem delu zgodovine pa je bilo v primerjavi z zlatom celo enakovredno.

finance

Zlato in Bitcoin: Najredkejši »surovini« na svetu

Slabi ekonomski obeti in prihajajoča recesija investitorje sili v iskanje varnega zatočišča. Zlato že leta dokazuje svojo pomembno vlogo, z vstopom digitalno sfero, pa se vse bolj govori tudi o Bitco…

mnenja

Upad zadolževanja in povečanje varčevanja

Izjemen padec cene nafte, povečevanje brezposelnosti, enormno tiskanje denarja, državna zadolževanja, nadaljevanje napetosti med ZDA in Kitajsko ter množični protesti in nemiri, so jasen pokazatelj z…