Marko Vidrih

O avtorju

Marko Vidrih je neodvisni, raziskovalni novinar z ustreznimi znanji in velikim navdušenjem nad gospodarskimi temami kot so novodobno podjetništvo, finance prihodnosti, tehnologija, ki vpliva na človekov razvoj.

Z več kot 12 let izkušenj z raziskovanjem, pisanjem in urejanjem različnih vrst vsebine je trenutno izvršni direktor in prokurist PR agencije elVivia, solastnik medijskega portala The Capital in urednik spletnega portala Svet kapitala.

aktualno

Kako je novi šef Luca de Meo stresel Renault

Italijan je na svojem prvem javnem nastopu skritiziral razvoj francoskega proizvajalca avtomobilov. Podjetje pripravlja na večje spremembe.

finance

Naraščajoči trend decentralizirane finance ponesel čez nov mejnik

Pozitivni trend trga decentraliziranih financ se ne upočasnjuje. V preteklih dneh je bil dosežen še en pomemben mejnik.

aktualno

Zdrs v recesijo: V Španiji skoraj 5 milijonov brezposelnih oseb

Koronavirusna kriza je v Španiji samo v drugem četrtletju terjala več kot milijon delovnih mest, večinoma v storitvenem in turističnem sektorju.

aktualno

Rast gospodarstva Severne Koreje - prvič v treh letih

V nasprotju s svetovnim trendom je gospodarstvo v Severni Koreji očitno v porastu. V glavnem izolirana država ima koristi od močnih gradbenih dejavnosti.

finance

Bitcoin po dveh mesecih spet nad 10.000 dolarjev

Po nekaj tednih trgovanja v ozkih razponih je bitcoin v nedeljo prvič od začetka junija prebil »magično mejo« 10.000 dolarjev.

aktualno

Vohunska afera: Volkswagen išče »špijuna«

Vohunska afera povzroča nemire pri največjem proizvajalcu avtomobilov. Neznanec je sistematično in v daljšem časovnem obdobju beležil pogovore notranje delovne skupine.

ikonomija

Nasvidenje stari LTE, dobrodošla pametna mesta 5G

Med številnimi novostmi prihodnosti, ki jih bo omogočil 5G, bodo pametna mesta ena najbolj revolucionarnih.

finance

Kriptovalute so vse bolj privlačne, tudi za PayPal, Viso in Mastercard

Potem ko je Paypal napovedal integracijo kriptovalut v svojo e-denarnico, zdaj - po Visi - tudi Mastercard predstavlja svoj kripto program. Cilj je, da partnerjem olajša izdajo kripto kreditnih karti…

finance

Digitalni evro vse bližje uresničitvi

Francoska centralna banka je predstavila 8 potencialnih partnerjev, ki naj bi pripomogli k uresničitvi ideje o digitalnem evru in posodobitvi bančnega sistema.

aktualno

EU uvozila dva milijona ton soje z nezakonito očiščenih območij

Približno petina brazilskega letnega izvoza soje in govejega mesa v Evropsko unijo je povezana z nezakonito sečnjo v Amazoniji.