Marko Vidrih

O avtorju

Marko Vidrih je neodvisni, raziskovalni novinar z ustreznimi znanji in velikim navdušenjem nad gospodarskimi temami kot so novodobno podjetništvo, finance prihodnosti, tehnologija, ki vpliva na človekov razvoj.

Z več kot 12 let izkušenj z raziskovanjem, pisanjem in urejanjem različnih vrst vsebine je trenutno izvršni direktor in prokurist PR agencije elVivia, solastnik medijskega portala The Capital in urednik spletnega portala Svet kapitala.

ikonomija

Kaže se nov paradiž za Bitcoin rudarje

Bitcoin rudarji v Kazahstanu dohitevajo Kitajsko, Rusijo in ZDA.

finance

Globalni javni dolg je dosegel najvišjo raven v zgodovini

Globalni javni dolg bo v letu 2020 dosegel rekordnih 101,5 odstotka svetovnega BDP, napoveduje Mednarodni denarni sklad (IMF).

kariera

Čevlji menedžerja so globoki, kdaj tudi preveliki

Prevzeti vodilno vlogo in stopiti v čevlje menedžerja ni preprosto. Pogosto se odgovornost zelo poveča – do podjetja in zaposlenih. Ni presenetljivo, da mnoge ob tem prevevajo različni strahovi…

finance

Cena srebra v tem tednu eksplodirala

Ceno srebra nese visoko. V tem tednu je srebro trgovalo po 19 ameriških dolarjev za unčo, potem ko je v samo petih dneh cena poskočila za več kot dolar.

b2b

[INTERVJU] Jelica Zdolšek, Novartis: ključno bo postalo to, kako podjetja načrt…

Celotna oskrbna veriga bi se lahko popolnoma zaustavila, bolniki pa bi ostali brez življenjsko pomembnih zdravil.

aktualno

Nobelov nagrajenec za ekonomijo napoveduje katastrofo v ZDA

Študija profesorja ekonomije in Nobelovega nagrajenca Angusa Deatona ter ameriške ekonomistke Anne Case kaže, da se ZDA počasi premikajo v katastrofo.

aktualno

Je predsednik Sirije ta, ki je v Evropo poslal za milijardo evrov droge?

Pretekli teden so italijanski organi kazenskega pregona - kot pravijo - zasegli največjo količino amfetaminov na svetu.

ikonomija

Nič več Visa in Mastercard - prihaja vseevropski plačilni sistem

Šestnajst glavnih bank v Evropski uniji bo uvedlo vseevropski plačilni sistem, ki bo postal alternativa velikanom kot sta Visa in Mastercard ter zmanjšal grožnjo s strani kitajskih in ameriških BigTe…

aktualno

Francoske sirarje je načela plesen

Tradicionalna prodaja sira v Franciji se je zmanjšala za več kot polovico. Državo tisočih sirov je covid-19 pahnil na rob prepada.

ikonomija

Umetna inteligenca: kaj nas Kitajci lahko naučijo in česa se moramo bati

Kitajska je leta 2017 napovedala, da želi do leta 2030 postati velesila umetne inteligence (UI). Medtem ko ZDA še vedno vodi v absolutnem smislu, se zdi, da Kitajska napreduje hitreje kot ZDA in EU -…