Še ena država podpira bitcoin kot zakonito plačilno sredstvo

Prejšnji teden je salvadorska vlada kot prva na svetu sprejela zakon o legalizaciji bitcoina. Dogodek je podprl trg in okrepil položaj prve kriptovalute.
Fotografija: Podpora držav bitcoinu kot zakonitemu plačilnemu sredstvu narašča. Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Podpora držav bitcoinu kot zakonitemu plačilnemu sredstvu narašča. Foto: Shutterstock

Nedavno je postalo znano, da lahko še ena država prizna bitcoin in druge kriptovalute kot zakonito plačilno sredstvo. 14. junija je namreč Samia Suluhu Hassan, trenutna predsednica Tanzanije, napovedala namero svoje vlade, da sprejme zakon o kriptovalutah. Afriška vodja države je »prepoznala ogromen potencial kriptovalut« in poudarila, da svetovna skupnost postaja del internetne revolucije, katere eden ključnih elementov je Bitcoin.
 
»Moj poziv centralni banki je, da se podučite o področju [kriptovalut]. Centralna banka mora biti pripravljena na spremembe, da je te ne presenetijo,« je bankirje pozvala predsednica.Uporaba kriptovalut v Afriki sicer hitro narašča. Po Latinski Ameriki, so kriptovalute na tej celini postale najbolj priljubljena alternativa papirnatim valutam.


 

Ustanovitelj Twitterja na trend opozoril že pred dvema letoma

 
Ustanovitelj Twitterja Jack Dorsey, znan tudi kot eden največjih zagovornikov Bitcoina, je na svojem profilu na družbenem omrežju že pred časom delil tvit, v katerem je opozoril, da Afrika postaja pomemben del Bitcoin ekosistema.
 
»Dolgoročno bo to območje močno vplivalo na kripto sfero,« je tvitnil. S to objavo je Dorsey povzel svoje potovanje po afriških državah. Med tem potovanjem je ustanovitelj Twitterja govoril s predstavniki industrije v Nigeriji in Gani.
 
Dorsey je obljubil, da se bo v Afriko še vrnil, po njegovem mnenju bo prav ta regija določala prihodnost kriptovalut. V Nigeriji je govoril z ljubitelji prve kriptovalute in dejal, da bi lahko katera koli država v razvoju izboljšala svoje gospodarstvo v primeru množičnega sprejetja bitcoina.
 
Takrat je opozoril tudi na pomen t. i. Lightning omrežja pri izboljšanju učinkovitosti Bitcoin ekosistema in zmanjšanju stroškov pri obdelavi transakcij. Kot smo poročali na začetku tedna, se Bitcoin omrežju obetajo tudi nove izboljšave. 

Več iz rubrike