Za selitev na kateri otok bi vam plačali 15.000 evrov?

Nekatere vlade spejemajo drastične ukrepe, da bi na svoje podeželje pritegnile nove prebivalce.
Fotografija: Sardinija velja za eno izmed najlepših italijanskih destinacij. Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Sardinija velja za eno izmed najlepših italijanskih destinacij. Foto: Shutterstock

Ste naveličani iste službe v istem mestu z istim monotonim vremenom in potrebujete spremembe? Vlada Sardinije sprejema drastične ukrepe, da bi na svoje podeželje pritegnila nove prebivalce. Za naselitev na italijanskem rajskem otoku želi ljudem dati neverjetnih 15.000 evrov, da se tam ustalijo. Sliši se precej sanjsko, kajne?

image_alt
Kateri grški otoki so kot nalašč za poletni oddih?

Toda to še ni vse. Denar prihaja v obliki donacije sardinske vlade, kar pomeni, da vam ga ni treba vrniti. Celotna finančna shema je namenjena boju proti upadanju prebivalstva s podeželja in zagotavljanju gospodarske spodbude podeželskim skupnostim otoka, ki se borijo s težavami.

Nepovratna sredstva bo prejelo okrog 3000 gospodinjstev

Toda nova shema pridobitve vrednosti 15.000 evrov ima tudi nekaj drobnega tiska. Ne samo, da mora biti denar namenjen nakupu ali prenovi stanovanja, da bi bili upravičeni do te vsote, se morate naseliti v sardinski občini z manj kot 3000 prebivalci. Nepovratna sredstva pa ne smejo preseči polovice skupnih stroškov hiše ali prenove. 15.000 evrov je tudi najvišji znesek, ki ga lahko prejmete.

image_alt
Slavni bogataši, ki imajo v lasti zasebne otoke

Sama shema ima proračun v višini 45 milijonov evrov, tako da bo pobudo lahko koristilo okoli 3000 gospodinjstev. Po navedbah TheMayor.eu boste morali, da bi bili upravičeni do nepovratnih sredstev, prijaviti svoje prebivališče na Sardiniji pri lokalni vladi v 18 mesecih po vašem prihodu.

Sardinija velja za eno najlepših italijanskih destinacij

Tovrstna možnost predstavlja odlično priložnost za marsikoga, saj velja Sardinija krasna za oddih, ponaša pa se tudi z drugimi kakovostmi. Kot drugi največji otok v Sredozemlju, je znana po tem, da je dom nekaterih največjih in najbolj nedotaknjenih plaž v Evropi. Kot počitniška destinacija ima privilegij, da se je ne dotakne turistični vrvež s celin. Z zanimivim zgodovinskim ozadjem in s pridihom kulture polnimi mesti, visoko stopnjo življenjske dobe, ogromnim številom letnih sončnih dni in rajem za gurmane, ki uživajo v testeninah in podobnih dobrotah, pa je lahko Sardinija za marsikoga tudi novo sanjsko prebivališče.

image_alt
Hrvaška obala kot nova Azurna obala

Več iz rubrike