All inclusive hoteli nudijo luksuz, vendar niso primerni za vse

Za koga so all inclusive hoteli najbolj primerni?
Fotografija: Če gre za all inclusive ponudbo še ne pomeni, da ne boste imeli dodatnih stroškov. Foto: Thinkstock
Odpri galerijo
Če gre za all inclusive ponudbo še ne pomeni, da ne boste imeli dodatnih stroškov. Foto: Thinkstock

Načrtovanje počitnic je za številne ljudi stresno opravilo, zato se raje odločijo za najugodnejšo all inclusive turistično ponudbo. Večina all inclusive hotelov ima v ceno vključene obroke, neomejeno brezalkoholno pijačo, varstvo otrok, stroške za izlete, zabavo in dodatne dejavnosti. Kljub luksuzu, ki ga ponujajo, pa all inclusive hoteli niso za vse.

image_alt
Svetovna mesta, ki so letos najboljša izbira za potovanje

Izkoristite vse, kar je na voljo, sicer zapravljate denar

Če ste pravi kandidat za all inclusive počitnice je odvisno predvsem od vrste izkušenj, ki jih iščete, navaja spletna stran Yahoo Finance. Soustanovitelj portala The Vacationer in popotnik Phil Dengler bivanje v all inclusive hotelu priporoča samo v primeru, če imate namen večino časa preživeti v letovišču.

»Ker je vse vključeno v ceno, bi morali veliko jesti, piti in izkoristiti vse ugodnosti. To vključuje tudi dejavnosti, kot so potapljanje, kajakaštvo in druge športne aktivnosti. Izkoristite vse, kar je na voljo, sicer avtomatsko zapravljate denar,« pravi Dengler.

Masaža. Foto: Shutterstock
Masaža. Foto: Shutterstock

Če imate v načrtu raziskovanje okolice in preizkušanje lokalne kulinarike izven letovišča, potem bivanje v all inclusive hotelu ni za vas, še meni popotnik.

Načeloma so all inclusive ponudbe finančno smiselne

Tudi Kathryn Anderson, potopisna pisateljica in blogerka meni, da je all inclusive letovišče primerno le za tiste, ki nameravajo izkoristiti vse kar jim le ta ponuja. »Za nekoga, ki ne pije in ne mara športnih aktivnosti, bi bilo bivanje v hotelu z vrhunsko ponudbo alkoholnih pijač in vodnih športov, izguba denarja,« pravi Andersonova in dodaja, da so sicer načeloma vse all inclusive ponudbe za številne popotnike finančno smiselne.

image_alt
Razkošni evropski hoteli, ki letos odpirajo svoja vrata

Poleg tega pa prihranite tudi čas. Upoštevajte, da vam ni treba zapravljati časa za raziskovanje dejavnosti, restavracij, iskanje izletov in lokacij za zabavo, saj je v all inclusive hotelih običajno vse všteto v ceno.

Pazite na skrite stroške

Gabe Saglie, urednik popotniške spletne strani Travelzoo pa opozarja, da morate pri odločitvi za all inclusive hotel biti pozorni na nekaj stvari. »Upoštevajte, da vam številne all inclusive ponudbe ne omogočajo vedno dostopa do vsega. Dodatno boste morali plačati določene luksuzne stvari, kot je na primer posebna gurmanska jed ali pa edinstveno doživetje,« pravi Saglie.

Če gre za all inclusive ponudbo še ne pomeni, da ne boste imeli dodatnih stroškov, zato bodite pozorni na droben tisk, svetujejo poznavalci. Čeprav letovišče oglašuje ponudbo kot all inclusive, se lahko na koncu dneva izkaže, da morda dejansko ni all inclusive, še navaja Yahoo Finance.

image_alt
Za nočitev v teh hotelih boste morali plačati vrtoglavo ceno

Več iz rubrike