VIDEONASVET: Uporaba konoplje za poslovneže, intelektualce, ...

Domači strokovnjak s področja zdravljenja z medicinsko konopljo prof. dr. David Neubauer je pred 5. mednarodno znanstveno konferenco Konoplja zdaj, ki poteka v Ljubljani začetek oktobra, našim bralcem svetoval glede uporabe konoplje.
Fotografija: Ali se naša družba bliža legalizaciji konoplje? Pixabay
Odpri galerijo
Ali se naša družba bliža legalizaciji konoplje? Pixabay

Rabo konoplje strokovnjaki priporočajo predvsem bolnim ljudem. V primeru zdravstvenih nevšečnostih pa vseeno priporočajo uporabo konoplje tudi poslovnežem, ljudem pod stresom ipd. Več o tem si oglejte v videu.
Ali se naša družba bliža legalizaciji konoplje?

Nekatere velike univerze so jeseni v svoje študijske programe že vključile tudi programe za usposabljanje strokovnjakov za ravnanje s konopljo. Profesorji, ki programe pripravljajo, se strinjajo: »Rastlino je najprej treba razumeti.« Svetovni trg zakonite konoplje pa bo do konca leta 2025 dosegel 146,4 milijarde dolarjev, pravi poročilo podjetja Grand View Research, slovenski trg konoplje pa danes presega težo 50 milijonov evrov.

KAKO RAZUMETI KONOPLJO? KAKŠNE SO NJENE POZITIVNE LASTNOSTI? 


 

Ali veste? Luksemburg želi legalizirati konopljo. Za celotno EU.


Konoplja je najbolj vsestransko uporabna. Iz nje so nekoč izdelovali oblačila, lončevino in oklepe. Zaradi trdnosti in trajnosti vlaken konoplje se je ta začela uporabljati v Evropi večinoma za proizvodnjo vrvi in jader za ladje, danes pa iz nje delajo tudi biogorivo.Spomnimo, Dušan Nolimal, specialist socialne medicine, ki dela na Mednarodnem inštitutu za raziskovanje kanabinoidov (ICANNA) meni, da bi bilo tudi pri nas nujno »pripraviti posebno zakonodajo in odpraviti administrativne omejitve v biomedicinskih, zlasti kliničnih raziskav konoplje, ki je celo v strokovnih medicinskih krogih ponekod še vedno ožigosana kot droga, ki nima mesta v medicini«.

Več iz rubrike