V New Yorku zasegli 1,5 tone kokaina, kakšno stanje je v Sloveniji?

Kokain je droga, po kateri ne hlastajo več le ljudje iz javnosti skritega družbenega podzemlja ali pa zvezdniki v soju žarometov šovbiznisa.
Fotografija: Foto Shutterstock
Odpri galerijo
Foto Shutterstock

Ameriški agenti zvezne agencije za boj proti mamilom (DEA) so konec februarja v New Yorku zasegli 1,5 tone kokaina v vrednosti 77 milijonov dolarjev. To je največja enkratna količina zaseženih mamil v pristanišču New Yorka in Newarka v zadnjih 25 letih. Šef newyorškega urada DEA Ray Donovan je povedal, da so zasegli 60 paketov kokaina, vendar pa doslej v povezavi s tem niso še nikogar aretirali. Donovan je opozoril, da se t.i. sovražnik mesta New York iz 90. let prejšnjega stoletja kokain spet vrača na ulice v večjih količinah.

Kokain pa je "prva izbria" na zabavah tudi pri nas (članek). Kokain je droga, po kateri ne hlastajo več le ljudje iz javnosti skritega družbenega podzemlja ali pa zvezdniki v soju žarometov šovbiznisa. Črtico tu, črtico tam »potegne« vse številnejši del populacije.

S to drogo se v Sloveniji preživlja nekje med 10 in 15 ljudi, po njihovi zaslugi pa raste poraba kokaina tudi pri nas, saj je beli prah vedno bolj dostopen, prodajalcev je čedalje več ... Kakšne so cene in kako je z zaposlitvijo v kokainskem svet pri nas? (članek)

Več iz rubrike

trendi

Kako se prepletata budizem in znanost

Znanstveniki vse bolj uporabljajo budistično modrost za razumevanje različnih raziskovalnih tem in človeškega stanja. Menihi in redovnice pa zavzeto srkajo najnovejše raziskave. Njihova vprašanja so …

trendi

Blagoslov in prekletstvo à la Michelin

O tem, kako podjetje, ki prodaja gume, odloča o usodi svetovne kulinarike.

trendi

Ženske se manj ličijo. Posledice se že čutijo

Japonsko luksuzno kozmetično podjetje Shiseido se spogleduje s kitajskim spletnim modelom, ki bi podjetju zagotovil rast po pandemiji. Trenutno časi niso rožnati.

trendi

Na dnu oceana poteka lov na minerale, vredne več bilijonov

Najzanimivejša prihodnost tehnologije za drone morda ne bo v zraku, po katerem bi dostavljali pakete za Amazon, ampak pod vodo, kjer bi pomagali odkrivati ogromno bogastvo.

Komentarji: