V New Yorku zasegli 1,5 tone kokaina, kakšno stanje je v Sloveniji?

Kokain je droga, po kateri ne hlastajo več le ljudje iz javnosti skritega družbenega podzemlja ali pa zvezdniki v soju žarometov šovbiznisa.
Fotografija: Foto Shutterstock
Odpri galerijo
Foto Shutterstock

Ameriški agenti zvezne agencije za boj proti mamilom (DEA) so konec februarja v New Yorku zasegli 1,5 tone kokaina v vrednosti 77 milijonov dolarjev. To je največja enkratna količina zaseženih mamil v pristanišču New Yorka in Newarka v zadnjih 25 letih. Šef newyorškega urada DEA Ray Donovan je povedal, da so zasegli 60 paketov kokaina, vendar pa doslej v povezavi s tem niso še nikogar aretirali. Donovan je opozoril, da se t.i. sovražnik mesta New York iz 90. let prejšnjega stoletja kokain spet vrača na ulice v večjih količinah.

Kokain pa je "prva izbria" na zabavah tudi pri nas (članek). Kokain je droga, po kateri ne hlastajo več le ljudje iz javnosti skritega družbenega podzemlja ali pa zvezdniki v soju žarometov šovbiznisa. Črtico tu, črtico tam »potegne« vse številnejši del populacije.

S to drogo se v Sloveniji preživlja nekje med 10 in 15 ljudi, po njihovi zaslugi pa raste poraba kokaina tudi pri nas, saj je beli prah vedno bolj dostopen, prodajalcev je čedalje več ... Kakšne so cene in kako je z zaposlitvijo v kokainskem svet pri nas? (članek)

Več iz rubrike