Slovenija: Zaposlitev in cene v kokainskem svetu

Obstajalo naj bi kar nekaj ljudi v Sloveniji, ki se preživljajo zgolj s preprodajo drog.
Fotografija: Reuters
Odpri galerijo
Reuters

Policija jih vsako leto identificira med deset in 15. Vsi drugi preprodajalci so običajno še kje zaposleni, tudi zato, da niso tako očitni. Tisti, ki so malo bolj pomembni člani združb, ki se zares preživljajo izključno s preprodajo drog, imajo edini malo boljši standard življenja. Tudi po njihovi zaslugi raste poraba kokaina pri nas, saj je beli prah vedno bolj dostopen, prodajalcev je čedalje več ... Če se nekdo zanima za nakup kokaina, bo zelo hitro izvedel, kje ga lahko kupi.

 

Kokain skozi številke - Preberite TU.



Preprodajalci so v Sloveniji organizirani v treh nivojih. Teh deset do 15, ki so del združb, ki nabavljajo večje količine kokaina, torej vsaj nekaj kilogramov, ne preprodajajo uličnim preprodajalcem, ampak imajo svojo mrežo ljudi, ki drogo razdelijo med ulične prodajalce. Na drugem nivoju dobijo po pol kilograma in jih po sto gramov razdelijo uličnim prodajalcem. Večji »dilerji« z druge ravni običajno niso le dobavitelji uličnim preprodajalcem, temveč z belim prahom zalagajo tudi tako imenovano elito – poslovneže, politike in estradnike.
Nihče izmed teh ne pride do stoodstotno čistega kokaina, saj se ta po Peršoljevih besedah zaradi zahtev tržišča zmeša – včasih na prvem nivoju, včasih potem na drugem nivoju. V zavitku za en gram je njegova čistost približno 60- do 70-odstotna. Če bi bil bolj čist, bi namreč to predstavljalo visoko tveganje za predoziranje.

Reuters
Reuters


Proizvodnja prepovedanih drog v Sloveniji? Pri konoplji smo samozadostni.


 

Več iz rubrike