Domov Ikonomija 10. Avgust 2018.

Kokain - prva izbira na zabavah

droge
© Reuters
Kokain je droga, po kateri ne hlastajo več le ljudje iz javnosti skritega družbenega podzemlja ali pa zvezdniki v soju žarometov šovbiznisa. Črtico tu, črtico tam »potegne« vse številnejši del populacije. A vselej ni bilo tako.

Kokain deluje poživilno, enako kot konoplja, a ta v mondenem svetu ni več moderna, včasih so elite posegale tudi po amfetaminih, a ker so vedno bolj dostopne informacije o škodljivosti sintetičnih drog in ker se ne ve, iz česa so narejene, je več povpraševanja po kokainu, ker na ulici velja, da je kokain bolj čista droga. Toda v resnici se rastlina obdeluje tako z bencinom in kislinami kot tudi s cementom, da se proizvede bel prah.


Preberite: Kokain skozi številke in njegova zgodovinaKonoplja

Slovenija je samozadostna pridelovalka konoplje, z njo oskrbuje tudi odjemalce z območja italijanske obale in avstrijske uživalce droge. Zanje je naše tržišče zanimivo, ker je droga v Sloveniji precej cenejša kot v Italiji in Avstriji, zato se njihovi odjemalci obračajo na naše preprodajalce za vse vrste prepovedanih drog. Večino preostalih drog uvažamo, med njimi je seveda tudi kokain.

 | Author:


Kakšne so priporočene cene prepovedanih drog v Sloveniji?


 

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.