Svoja vrata odpira nov razkošni hotel v dolini Peruja

Koliko stane nočitev v sanjskih apartmajih v dolini Peruja?
Fotografija: Pogled na Sveto dolino v Peruju. Foto: osebni arhiv StarDome Peru
Odpri galerijo
Pogled na Sveto dolino v Peruju. Foto: osebni arhiv StarDome Peru

Središče perujske Svete doline bo pričelo 1. februarja sprejemati rezervacije za nočitve v edinstvenem butičnem hotelu, ki popotnikom omogoča, da spijo pod zvezdami. Nov razkošen hotel se imenuje hotel StarDome Peru in se nahaja med Cusco in Machu Picchu. Ponuja krasen razgled na razgibane lepote Andov. Oddaljena lokacija je dostopna samo po privatni cesti, kar popotnikom zagotavlja veliko mero zasebnosti in spokoja med bivanjem v zanimivih prenočiščih, navaja Forbes.

image_alt
Odpiramo vrata tujine: Potovanje v Ukrajino (4/5)

Vsak apartma ima ogrevana tla in opremo v perujskem slogu

Kupolasta struktura hotela, ki spominja na velikanski mehurček, ki se je ugnezdil v gorah, ima edinstven čar. StarDome Peru pa se poleg tega ponaša tudi z razkošno notranjostjo in luksuznimi detajli, kot so: marmorna tla, zasebne kamnite prhe, postelje, polne ročno izdelanih odej, in tradicionalne ploščice, ki so bile izdelane po navdihu Inkov.

Razgled iz razkošnega hotela StarDome Peru. Foto: osebni arhiv StarDome Peru
Razgled iz razkošnega hotela StarDome Peru. Foto: osebni arhiv StarDome Peru

Nočitev v razkošnih apartmajih se prične pri 360 evrih na noč

Gostje lahko za prenočišče ali daljše bivanje izbirajo med šestimi edinstvenimi apartmaji, ki jih ponuja Stardome Peru. V apartmajih Garden Mountain View in Garden Valley View je nočitev najcenejša in se prične pri 360 evrih na noč. Za 90 evrov več na noč se lahko naužijete enkratnega razgleda na Sveto dolino z bivanjem v enem od dveh apartmajev, ki se imenujta Sacred Valley View.

Glavni biser StarDome Peru je Royal Mountain View Suite. Zasnovan je bil za lastnika hotela Boba Bermana, ki je tudi ustanovitelj visokotehnološkega zdravilnega centra Soul 7 v Torontu. Ogromen apartma je opremljen z dvojnim jacuzzijem in z lastnim zasebnim vhodom v StarDeck. Njegova panoramska steklena okna ponujajo naravnost osupljiv pogled na mogočno goro Veronica, ki je najvišji vrh Urubamba. Cena nočitve v tem ekskluzivnem apartmaju se prične pri 720 evrih.

image_alt
Najbolj nenavadna prenočišča po svetu

Celotno osebje v počitniškem kompleksu prihaja iz lokalne skupnosti

Že novejša arhitektura in impresivni apartmaji so zadosten razlog za rezervacijo bivanja v StarDome Peru, vendar pa ima hotel tudi druge posebnosti, zaradi katerih je vreden obiska. Ena izmed njih je povezava med vodstvom sklopa hotelov in lokalno skupnostjo. Ponašajo se s tem, da zaposlujejo celotno osebje iz lokalne skupnosti, ki popotnikom ponujajo pristne kulturne interakcije in gostoljubje.

Bogate možnosti zdravilnih terapij in šamanskih delavnic

Lokalne povezave omogočajo gostom StarDoma, da doživijo bogate izkušnje, vključno z zdravilnimi terapijami, delavnicami s šamani, 'retreati' in spoznavanjem narave medicine. Bivanje v StarDome Peru vključuje tudi razkošni tradicionalni zajtrk v restavraciji, kjer izpostavljajo recepte lokalnih kuharjev in ponujajo izvrstno kulinariko.

V počitniškem kompleksu nudijo posebne izlete na priljubljene destinacije, vključno z arheološkim najdiščem Pumamarca, starodavno vasjo Ollantaytambo in seveda Machu Picchu. Gostje pa lahko uživajo tudi v hotelskem StarDecku s fantastičnem razgledom in teleskopom, ki ga lahko izkoristijo za čarobno opazovanje zvezd.

image_alt
Odpiramo vrata tujine: Cene in življenje v Nemčiji (5/5)

Več iz rubrike