Najbolj nenavadna prenočišča po svetu

Nekateri hoteli ponujajo spanje v kapsuli, nekateri na morski gladini. Kakšna nenavadna prenočišča še lahko najdemo med potovanjem po svetu?
Fotografija: Foto: Posnetek zaslona/ Inverse
Odpri galerijo
Foto: Posnetek zaslona/ Inverse

Popotniki vedo, da ima vsako potovanje svoj čar, ne glede na čas v letu in destinacijo. Raziskovanje mest, spoznavanje drugih kultur in razvajanje brbončic z izvrstno kulinariko, se sliši kot recept za izjemen dopust.

image_alt
Najbolj ekstravagantni apartmaji v razkošnih hotelih

Za res edinstveno izkušnjo pa lahko poskrbi udobno spanje v nenavadnem hotelu. Spletna stran Inverse je sestavila seznam najbolj nenavadnih prenočišč za turiste.

Glass Igloo - Lapland Finska

Kdor se odpravi na Finsko gledati severni sij, ima pojav možnost gledati kar iz postelje. V zasneženi pokrajini, 250 kilometrov severno od arktičnega kroga se nahajajo simpatični majhni igluji, v katerih lahko popotniki med raziskovanjem laponske divjine prenočijo.

Ice Hotel, Švedska

Eden najbolj zanimivih hotelov na Švedskem ponuja sobe, ki se po koncu sezone dobesedno stopijo. Vsako leto namreč 40 umetnikov iz vseh koncev sveta iz ledu oblikujejo edinstvene sobe za hotel.

Foto: Posnetek zaslona/ Inverse
Foto: Posnetek zaslona/ Inverse

V teh sobah je temperatura do osem stopinj pod ničlo, zato gostje spijo v termalni spalni vreči na postelji, prekriti s kožo severnih jelenov.

image_alt
Kako združiti potovanje in služenje denarja?

Jumbostay – Stockholm, Švedska

Na letališču Arlanda, v Stockholmu, je še en zanimiv hotel na Švedskem, ki je pravzaprav letalo. Jumbo Stay 747 – 212B iz leta 1967 so namreč preuredili v nastanitveni objekt s 33 ločenimi spalnicami, vključno z zasebnimi sobami v motorjih in apartmajem v pilotski kabini.

Foto: Posnetek zaslona/ Inverse
Foto: Posnetek zaslona/ Inverse

Poleg udobnih sob edinstven hotel ponuja tudi minibar za sprostitev pred spanjem.

Dasparkhotel, Avstrija

Turisti z majhnim proračunom imajo v Avstriji možnost prenočiti v eni izmed sob Dasparkhotela, ki se nahaja v javnem parku. Sobe so samostoječe betonske kanalizacijske cevi, ki so široke sedem metrov, v katerih je samo postelja, tako da morajo gostje sanitarije uporabljati v kavarni čez cesto.

Foto: Posnetek zaslona/ Inverse
Foto: Posnetek zaslona/ Inverse

Glede na ceno, ki jo gosti določijo sami, tako prenočišče niti ni slaba ideja.

Capsule hotel, Japonska

Nenavadno izviren hotel se tokrat nahaja na Japonskem. Hotel Asaha Plaza Capsule je bil odprt že leta 1979, vse od takrat pa je med gosti zelo priljubljen.

Foto: Posnetek zaslona/ Inverse
Foto: Posnetek zaslona/ Inverse

Gre za nastanitev, ki ponuja nočitev v kapsuli. Soba vsebuje posteljo za eno osebo in televizijo, ostali prostori vključno s kopalnico, savno in sobo za druženje, pa so skupni. Hotel med pohajkovanjem po Japonski zagotovo ponuja edinstveno spalno izkušnjo.

image_alt
Z najbolj razkošnimi križarkami okoli sveta

Jules Undersea Lodge, Florida

Slaba novica za športnike je, da v tem hotelu ni telovadnice, dobra pa, da se gostje do svoje sobe dobro premigajo. Hotel se namreč nahaja na dnu smaragdne lagune na Floridi, 30 metrov pod površjem.

Foto: Posnetek zaslona/ Inverse
Foto: Posnetek zaslona/ Inverse

Apartmaji do katerih se morajo gostje potapljati, ponujajo dve spalnici, kopalnico, kuhinjo in velika okna, ki ponujajo edinstvene podvodne razglede.

Več iz rubrike