To so najlepše plaže na svetu

Izdelan je bil seznam 20 najlepših plaž na svetu. Ena izmed njih se nahaja na Hrvaškem.
Fotografija: Fig Tree Bay, plaža, Ciper, Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Fig Tree Bay, plaža, Ciper, Foto: Shutterstock

Plaže poleti mnogim predstavljajo točke pobega, kjer se lahko odklopijo od vsakodnevnih obveznosti, se odpočijejo, preberejo dobro knjigo, preživijo čas z bližnjimi, se predajajo sončnim žarkom ali se v senci skrivajo pred vročino. Lepo se je vračati na znane plaže, prav tako pa odkrivati nove. Na spletni strani Big 7 Travel je bil objavljen seznam najlepših plaž na svetu. Ta je bil izdelan na podlagi rezultatov iz preteklih medijskih objav, podatkov o mestih z Modro zastavo in prispevkov uredništva navedene spletne strani.
image_alt
Strast do avtomobilov jo je pripeljala do 14,4 milijona evrov

»Gre za raznolik seznam s črnimi peščenimi plažami, mestnimi plažami in številnimi otoki. To je lahko najpomembnejši vodič za preživljanje počitnic od Mjanmara do Mauritiusa,« so dejali pri Big 7 Travel.
 

Na prvih mestih Vaeroy Beach na Norveškem, Avstralska Whitehaven Beach in Fig Tree Bay na Cipru


Verjetno ne bi pričakovali, da se bo na prvem mestu lestvice znašla norveška plaža. Vaeroy Beach se nahaja na otoku in spada v arhipelag Lofoten, kjer živi le manjše število ljudi. Vrh pečine nudi izjemen razgled na obalo. Morje na tem delu je toplejše, kot bi glede na lokacijo pričakovali.
Cala Saona - Formentera, Španija, Foto: Shutterstock
Cala Saona - Formentera, Španija, Foto: Shutterstock

Avstralska Whitehaven Beach se razteza po dolžini sedem kilometrov. Podlaga je bel kremenčev pesek, ki je eden najbolj čistih na svetu. Plaža se nahaja v osrčju Velikega koralnega grebena in sodi med najlepše in najbolj neokrnjene na svetu.

Ciprska slikovita peščena plaža Fig Tree Bay se nahaja v letovišču Proteras. Obalo krasijo zlat pesek, živahni bari in številni obiskovalci, ki se skrivajo pod senčniki. Plaža je znana po svojem šarmu in je zato precej obiskana.
 

Islandska, irska in španska plaža


Plaža Reynisfjara na Islandiji se ponaša z unikatnim črnim peskom. Keem na Irskem je osupljiva plaža, ki se nahaja na največjem irskem otoku Achill Island. Pesek na njej je v bleščeče beli barvi, voda pa je izjemno čista. Španska Cala Saona ni tako znana kot Ibiza, vendar jo je vredno obiskati. Otok Formentera, na katerem je locirana, se ponaša s plažami v dolžini 20 kilometrov, vendar naj bi bila prav Cala Saona najlepša med njimi.
image_alt
Oglaševalsko industrijo pretkano ogoljufal za sedem milijonov

Naša najbližja: Zlati rt, Brač


Med plažami, ki so bile izbrane za najlepše, nam je najbolj dostopen hrvaški Zlati rt na Braču. Na Big 7 Travel so destinacijo opredelili kot najbolj spektakularno med vsemi hrvaškimi plažami. Gre za prodnato plažo, morje pa je kristalno čisto in prehaja iz turkizno modre v temno modro barvo. Senco nudijo desetletja stari bori.
Zlati rt, Brač, plaža, Foto: Shutterstock
Zlati rt, Brač, plaža, Foto: Shutterstock

 
Uvrstitev (mesto) Plaža
1 Vaeroy Beach, Norveška
2 Whitehaven Beach, Whitsunday Islands, Avstralija
3 Fig Tree Bay, Protaras, Ciper
4 Grace Bay, Turks in Caicos
5 Secret Lagoon, El Nido, Palawan, Philippines
6 Reynisfjara, Vík í Mýrdal, Islandija
7 Source d’Argent, Sejšeli
8 Playa Ruinas, Quintana Roo, Mehika
9 Kanuhura Maldivi, Lhaviyani Atoll Maldivi
10 Pig Beach, Bahami
11 Keem, Mayo, Irska
12 Boulders, Cape Town, Južna Afrika
13 Cala Saona, Formentera, Španija
14 Seagrass, otok Laucala, Fidži
15 Tunnels, Kauai, Havaji
16 Matira, Bora Bora
17 Podkovski zaliv, Bermuda
18 Zlati rt, Brač, Hrvaška
19 Playa del Amor, Mehika
20 Maho, St. John, Deviški otoki

Več iz rubrike