Tempelj penisa

Le kdo obiskovalcem pojasni, da to ni kraj za selfije z lesenim penisom?
Fotografija: Tempelj Čao Mae Tuptim ali popularno – Tempelj penisa. Shutterstock
Odpri galerijo
Tempelj Čao Mae Tuptim ali popularno – Tempelj penisa. Shutterstock

Vsi segmenti azijskih družb, kultur, ver in običajev so se spremenili v turistične zanimivosti. To se je med drugim zgodilo s faličnim templjem v Bangkoku, ki se uradno imenuje Tempelj Čao Mae Tuptim ali popularno – Tempelj penisa.

Ženske tam v resnici molijo pred velikim številom (veliko več kot sto) moških spolnih udov različnih velikosti in barv, ki so v glavnem izdelani iz lesa. Tempelj je v začetku 20. stoletja zgradil Nai Lert, eden prvih tajskih bogatašev, ki se je ukvarjal s preprodajo nepremičnin in je del svojega zemljišča posvetil budistični boginji Čao Mae Tuptim, ki blagoslovi vsakogar, ki ji nameni molitev. Ko so templju dodali falus, ki je na Tajskem simbol sreče in plodnosti, so dobile molitve, namenjene boginji, posebno vsebino: ženske, ki ne morejo zanositi, upajo, da jim bodo duhovi iz lesenih penisov pomagali, da bodo dobile potomce.

Tempelj je postal ena od nenavadnih turističnih atrakcij.

Ali pri tem kdo obiskovalcem pojasni, da to ni kraj za selfije z lesenim penisom? To je sveto mesto. Turizem bi moral razvijati smisel za zgodbo, ki obstaja za videnim, saj se bo sicer spremenil v neznosno lahkost potovanja.Preberite več: Temačni turizem: Mar moramo res vse to videti?

Več iz rubrike

trendi

Kako se prepletata budizem in znanost

Znanstveniki vse bolj uporabljajo budistično modrost za razumevanje različnih raziskovalnih tem in človeškega stanja. Menihi in redovnice pa zavzeto srkajo najnovejše raziskave. Njihova vprašanja so …

trendi

Blagoslov in prekletstvo à la Michelin

O tem, kako podjetje, ki prodaja gume, odloča o usodi svetovne kulinarike.

trendi

Ženske se manj ličijo. Posledice se že čutijo

Japonsko luksuzno kozmetično podjetje Shiseido se spogleduje s kitajskim spletnim modelom, ki bi podjetju zagotovil rast po pandemiji. Trenutno časi niso rožnati.

trendi

Na dnu oceana poteka lov na minerale, vredne več bilijonov

Najzanimivejša prihodnost tehnologije za drone morda ne bo v zraku, po katerem bi dostavljali pakete za Amazon, ampak pod vodo, kjer bi pomagali odkrivati ogromno bogastvo.

Komentarji: