Tempelj penisa

Le kdo obiskovalcem pojasni, da to ni kraj za selfije z lesenim penisom?
Fotografija: Tempelj Čao Mae Tuptim ali popularno – Tempelj penisa. Shutterstock
Odpri galerijo
Tempelj Čao Mae Tuptim ali popularno – Tempelj penisa. Shutterstock

Vsi segmenti azijskih družb, kultur, ver in običajev so se spremenili v turistične zanimivosti. To se je med drugim zgodilo s faličnim templjem v Bangkoku, ki se uradno imenuje Tempelj Čao Mae Tuptim ali popularno – Tempelj penisa.

Ženske tam v resnici molijo pred velikim številom (veliko več kot sto) moških spolnih udov različnih velikosti in barv, ki so v glavnem izdelani iz lesa. Tempelj je v začetku 20. stoletja zgradil Nai Lert, eden prvih tajskih bogatašev, ki se je ukvarjal s preprodajo nepremičnin in je del svojega zemljišča posvetil budistični boginji Čao Mae Tuptim, ki blagoslovi vsakogar, ki ji nameni molitev. Ko so templju dodali falus, ki je na Tajskem simbol sreče in plodnosti, so dobile molitve, namenjene boginji, posebno vsebino: ženske, ki ne morejo zanositi, upajo, da jim bodo duhovi iz lesenih penisov pomagali, da bodo dobile potomce.

Tempelj je postal ena od nenavadnih turističnih atrakcij.

Ali pri tem kdo obiskovalcem pojasni, da to ni kraj za selfije z lesenim penisom? To je sveto mesto. Turizem bi moral razvijati smisel za zgodbo, ki obstaja za videnim, saj se bo sicer spremenil v neznosno lahkost potovanja.



Preberite več: Temačni turizem: Mar moramo res vse to videti?

Več iz rubrike