Predstavitvena informacija

Spremenite svoje podjetje v TOP 1 % na svetu!

Ekskluzivno smo se pogovarjali z ustvarjalci konference ZAČUTI 100, Izo Sio Login, soustanoviteljico ene najuspešnejših mobilnih aplikacij vseh časov in podjetja Outfit7, ki je bilo nato prodano za milijardo dolarjev, s Tanjo Skaza, soustvarjalko mednarodnega uspeha Plastike Skaza, in z Danijem Polajnarjem, ustanoviteljem Teambuilding akademije in strokovnjakom za vodenje in grajenje timov.
Fotografija: Tanja Skaza, Dani Polajnar in Iza Sia Login so za podjetnike združili moči in znanje v konferenci ZAČUTI 100; FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Tanja Skaza, Dani Polajnar in Iza Sia Login so za podjetnike združili moči in znanje v konferenci ZAČUTI 100; FOTO: Osebni arhiv

Iza Sia Login, vaša izjava »Motivacija je za mamico dveletnega fantka« je precej udarna. Lahko poveste kaj več o njej? 
Res je. S tem sem želela povedati, da naloga sodobnega vodje ni, da člane ekipe motivira za delo, saj morajo biti motivirani že sami. Njegova naloga je vodenje z navdihom. Člane svojega tima naj navdihuje z uresničevanjem poslanstva organizacije, kar pomeni, da člani tima v poslanstvu organizacije najdejo svoj namen in se posledično sami motivirajo. Naloga vodje je, da vsakemu pomaga najti to vez, medtem ko je motivacija naloga posameznika.

Sodobni vodja torej vodi z navdihom, kar je navdihujoča misel. Ali je naključje, da ste omenili samo dečke? 
Da, bilo je povsem naključno, zato da bil primer čim slikovitejši (smeh). Lahko bi bila tudi majhna punčka ali otrok. Toda menim, da bi morali že otroke v osnovni šoli naučiti, kako se lahko sami motivirajo. Vsi drugi pa nam le kažejo inspiracijo. 

Tanja Skaza, z možem svoje podjetje predajata sodelavcem. Kaj vaju je pripeljalo do te odločitve? 
Skozi leta smo zgradili podjetje s trdnimi temelji, z jasnim poslanstvom in vrednotami, ki motivirajo, povezujejo in odražajo trajnostno skrb in odgovornost. Danes z Igorjem predajava zdravo podjetje, ki je v dobri kondiciji in uživa velik ugled. Podjetja ne gradijo delodajalci, temveč zaposleni, tisti, ki se poistovetijo z vrednotami in živijo za poslanstvo podjetja. Med prvimi smo uvedli tudi 6-urni delovnik, ki se odlično obnese. Verjameva v sodelavce in vizijo podjetja. Vodstvo sva zaupala dvema izkušenima sodelavcema, ki zagotovo dajeta odličen zgled, kako deluje novodobna organizacija.

Torej gre za zaupanje v sodelavce in poslanstvo podjetja. Tanja, nam zaupate, kaj boste počeli zdaj? 
Ustvarjala bom dobre zgodbe. Konferenca ZAČUTI 100 je ena izmed njih in iskreno se je veselim, saj vem, koliko premikov bomo naredili skupaj z Izo Sio Login in Danijem Polajnarjem. Dobre zgodbe sem predstavila tudi v svoji knjigi Spremembe vredna, ker si želim predvsem pomagati ženskam, vodjem, da najdejo sebe. In takrat, ko vodje najdejo sebe, so srečni, uspešni in dejansko živijo to življenje, kar se odraža tudi v njihovem delovnem okolju, med zaposlenimi in zasebno.

Dani Polajnar, vaša izjava »Vodja v ekipi vidi zrcalo sebe« je pravzaprav zrcalo za vodje. Kaj vidite v svojem zrcalu in kaj naj bi vodje naredili, da bi v njem videli to, kar si želijo?
Ekipa je vedno zrcalo vodje. Vodja bi se moral v ekipi vedno znova zagledati. Vprašanje je, ali dejansko vidi to, kar bi moral. Osebno se trudim videti vse, kar mi ekipa s svojim delovanjem sporoča o mojem delovanju. Seveda so vmes tudi stvari, ki si jih v osnovi ne želiš. Toda vodja mora najprej dojeti, da so ravno omenjene stvari darilo, priložnost za novo izkušnjo in napredek. 

Dani, vaš odgovor in celoten vtis je posloven, profesionalen. A po žilah vam teče rokerska kri. Kako pevec in kitarist v rock bendu ter ljubitelj ekstremnih športov združuje ta dva svetova? 
Oboje mi je blizu, saj sem oboje jaz. Bistvo, ki ga iščem pri ljudeh in sebi, je, da si iskren in takšen, kot si, in tega ne skrivaš. V novodobnih organizacijah je ravno od vodij odvisno, ali se bodo sprejeli takšni, kot so. Za vodje s »fasado« namreč v novodobnih organizacijah ni več prostora. Kaj to v resnici pomeni in kako vse skupaj spraviti v prakso, bom razložil na konferenci ZAČUTI 100.

Iza Sia Login in Tanja Skaza bosta na konferenci Začuti 100 razkrili tudi tehnike, ki so jima pomagali do osebne rasti in poslovnega uspeha; FOTO: Osebni arhiv
Iza Sia Login in Tanja Skaza bosta na konferenci Začuti 100 razkrili tudi tehnike, ki so jima pomagali do osebne rasti in poslovnega uspeha; FOTO: Osebni arhiv


Iza Sia, komu je konferenca ZAČUTI 100 pravzaprav namenjena?
Konferenca ZAČUTI 100 je namenjena izbranim vodjem, podjetnikom in podjetnicam; tistim, ki so se že odločili, da bi radi svoje organizacije dvignili na višji nivo, kjer ne bi samo dosegali, temveč tudi presegali zastavljene cilje in se uvrstili med top 1 % podjetij v svoji niši na svetu.

Tanja, kakšna bo vsebina konference ZAČUTI 100? Bo šlo za predavanja ali bodo udeleženci dobili tudi konkretna navodila za uporabo v svojem vsakdanjem osebnem in poslovnem delu?
Da, vsekakor. Predstavila bom oziroma predstavili bomo orodja in tehnike, na podlagi katerih smo zgradili uspešna podjetja s trdnimi temelji.

Iza Sia, Tanja in Dani, boste odgovarjali tudi na vprašanja gostov? Bodo z vami lahko poklepetali, se fotografirali? 
Zagotovo. Konferenca ZAČUTI 100 bo pristna in odprta, z veliko vprašanji in odgovori v živo. Tam bomo za svoje goste, da se naučijo novih znanj in odlično počutijo.

Bodo gostje po konferenci dobili še kakšna gradiva, s pomočjo katerih bodo pridobljeno znanje lahko prenesli na svoje sodelavce? 
Seveda. Vsak gost bo prejel izobraževalno gradivo in hkrati profesionalni videoposnetek dogodka, ki si ga bo lahko ogledal kadarkoli. 

Sto dni po konferenci bomo izvedli »follow-up webinar«, na katerem bomo z vsemi udeleženci konference znova osvežili glavne teme in odgovorili na njihova vprašanja.
Vse goste čaka tudi posebno presenečenje. Želimo, da znanje s konference ZAČUTI 100 takoj vključijo v svoj posel.

Iza Sia, nekaj vprašanj je bilo tudi glede cene vstopnice. Kako ste jo oblikovali oziroma določili?
Menimo, da je cena primerna glede na višji nivo, kakovost in vsebine dogodka, ki jih boste težko dobili kje drugje. Prispevek k osebni in poslovni rasti, ki vam ga ponuja dogodek, zagotovo neprimerljivo presega ceno vstopnice.

Sicer pa predlagam, da pridete in se prepričate sami. 
        
Tanja Skaza, Iza Sia Login in Dani Polajnar, hvala vsem za pogovor. 
Prepričali ste me, zato tudi vse vodje, podjetnike in podjetnice vabim na konferenco ZAČUTI 100

Več iz rubrike

trendi

Kako se prepletata budizem in znanost

Znanstveniki vse bolj uporabljajo budistično modrost za razumevanje različnih raziskovalnih tem in človeškega stanja. Menihi in redovnice pa zavzeto srkajo najnovejše raziskave. Njihova vprašanja so …

trendi

Blagoslov in prekletstvo à la Michelin

O tem, kako podjetje, ki prodaja gume, odloča o usodi svetovne kulinarike.

trendi

Ženske se manj ličijo. Posledice se že čutijo

Japonsko luksuzno kozmetično podjetje Shiseido se spogleduje s kitajskim spletnim modelom, ki bi podjetju zagotovil rast po pandemiji. Trenutno časi niso rožnati.

trendi

Na dnu oceana poteka lov na minerale, vredne več bilijonov

Najzanimivejša prihodnost tehnologije za drone morda ne bo v zraku, po katerem bi dostavljali pakete za Amazon, ampak pod vodo, kjer bi pomagali odkrivati ogromno bogastvo.